Turkki ei halua, että Irakista tulee ulkomaisten voimien taistelukenttä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin Ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu.
Turkin Ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu. Kuva: flickr.com

Turkki ei halua, että Irakista tulee ulkomaisten voimien taistelukenttä

Turkki tukee Irakin alueellisen koskemattomuuden suojelemista eikä halua naapurinsa olevan ulkomaisten joukkojen taistelukenttä, ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoi torstaina.
Irakilaisen kollegansa Mohamed Ali al-Hakimin kanssa Bagdadissa järjestetyssä yhteisessä tiedotustilaisuudessa Çavuşoğlu korosti Turkin tukea maalle Yhdysvaltojen ja Iranin välisten jännitteiden keskellä.

MAINOS!

”Irak ei ole yksin. Pyrimme yhdessä Irakin kanssa voittamaan vaikeat päivät ”, Çavuşoğlu sanoi.
Ulkoministeri totesi Turkin vastustavan ajatusta siitä, että Irakista tulee taistelukenttä muille maille, koska Irakilla on jo omat ongelmansa
Korostaen tarvetta tehdä yhteistyötä jännitteiden poistamiseksi kokonaan, Çavuşoğlu kertoi puhuvansa Irakin pääministerin ja presidentin kanssa selvittääkseen, mitä tässä suhteessa voidaan tehdä.

‘Hän huomautti, että molemmat maat tekevät myös kovasti työtä sodan kärsimän maan jälleenrakentamiseksi.
“Meidän ei pitäisi antaa Daesh-terroristien ilmaantua uudelleen Yhdysvaltojen ja Iranin jännitteiden keskellä”, Çavuşoğlu sanoi ja lisäsi, että Turkin ja Irakin olisi myös tehtävä yhteistyötä PKK-terroristien poistamiseksi.
Hän totesi myös, että Turkki ja Irak ovat tyytyväisiä Yhdysvaltojen ja Iranin keskiviikkona antamiin suhteellisen myönteisiin lausuntoihin.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Turkki valmistautuu uuteen sotilaalliseen operatioon Pohjois-Irakiin peseytynyttä PKK-terroristijärjestöä vastaan