Turkin ulkoministeri varoitti tiistaina Kreikkaa väärinkäytösten välttämisestä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkin Ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu.
Turkin Ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu. Kuva: flickr.com

Turkin ulkoministeri varoitti tiistaina Kreikkaa väärinkäytösten välttämisestä

Turkin ulkoministeri sanoo Välimeren itäosan eskaloituminen johtuu kreikkalaisen, kyproksenkreikkalaisen, ei Turkin lähestymistavan vuoksi Turkin ulkoministeri varoitti tiistaina Kreikkaa väärinkäytösten välttämisestä Välimeren itäosassa, sanoen Turkin olevan valmis tekemään “kaiken tarvittavan” oikeutettujen etujensa suojelemiseksi alueella.

MAINOS!

Hän kehotti myös Kreikkaa olemaan “vaarantamatta itseänsä” nousemalla itäisen Välimeren alueen “joidenkin maiden” syöttiin, vaan toimimaan sen sijaan järjen mukaisesti, jotta alueella ei ole konflikteja. Hän ei nimennyt yhtään maata, mutta Kreikka työskenteli äskettäin Ranskan ja Egyptin kanssa Turkin meripolitiikkaa vastaan.

Mevlut Cavusoglun huomautukset tulivat saksalaisen kollegansa Heiko Maasin kanssa yhteisessä tiedotustilaisuudessa pääkaupungissa Ankarassa 25.8.2020 sen jälkeen, kun he keskustelivat useista aiheista, mukaan lukien COVID-19-epidemia ja kehitys Libyassa ja Välimeren itäosassa.

Tiedotustilaisuudessa Maas korosti myös, että eskalaatio Välimeren itäosassa ei auta ketään – ei EU: ta, Turkkia tai Kreikkaa. ”Olemme käsitelleet vaarallista tilannetta. Se huolestuttaa paitsi EU: ta myös Naton liittolaisia ​​”, hän sanoi.

Korostaen, että sotilaallista väliintuloa ei odoteta tässä asiassa ja että se olisi epäviisasta “, Maas sanoi:” Se ratkaistaan ​​diplomatian avulla. Se voi olla vaikeaa, ja se voi edetä hitaasti, mutta vuoropuheluun on uskoa. ”

”Tärkeä asia on nyt ryhtyä toimiin jännitteiden vähentämiseksi ja olla valmis vilpittömään vuoropuheluun. Kuulen molempien osapuolten olevan valmiita vuoropuheluun. Siksi mielestäni nämä kiistanalaiset kysymykset voidaan ratkaista. Tämä voidaan tehdä vain Kreikan ja Turkin välisillä suoria neuvotteluilla ”, hän sanoi.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Näkökulmia Turkin historiaan ja yhteiskuntaan