Turkki etenee kohti rokotteita: teknologi ministeri

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Rokote
Kuva: pexels.com

Turkki etenee kohti rokotteita: teknologi ministeri

Yliopistot ovat tulleet eläinkokeiden vaiheeseen tuottaa rokotteita uutta koronavirusta vastaan, sanoo maan teknologia- ja teollisuusministeri Mustafa Varank sanoi perjantaina. Kolme yliopistoa on tullut eläinkoe vaiheeseen recombinant rokotetta varten ja yksi on jopa käynnistänyt tutkimukset, Mustafa Varank kertoi televisiossa.

MAINOS!

“Olemme tukeneet 17 rokote- ja lääke hanketta COVID-19-hoidossa ja kahdeksan on rokotteiden kehittämishanketta”, hän sanoi. “Eläinkokeiden jälkeen on aloitettava kliiniset tutkimukset. Tuemme tutkimuksia, jotka voivat mennä kliiniseen tutkimukseen vuoden loppuun mennessä”, hän lisäsi.

Hänen mukaansa Maailman terveysjärjestön tavoitteena on luoda 7,5 miljardin euron rahasto (8,12 miljardia dollaria) rokotetoimien tukemiseksi, hän sanoi, että tämän hankkeen tulisi olla avoin koko maailmalle, koska koko ihmiskunnan tulisi hyötyä tästä työstä.

Turkin kotimaassa valmistettujen hengitysleitteiden osalta hän sanoi, että tuotantoprosessi jatkuu ilman ongelmia. Pandemiassa monissa maissa oli pula lääkinnällisistä laitteista ja mekaanisista hengityslaitteista, jotka ovat kriittisiä COVID-19: n hoidossa. Turkki käynnisti projektin ja onnistui saavuttamaan mekaanisten hengityslaitteiden massatuotannon vain kahdessa viikossa.
Mustafa Varank sanoi, että maa valmistaa näitä laitteita myös muihin maihin.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Koronavirus rokotetta kehitetään

Saksa hyväksyi COVID-19-rokotteen ensimmäiset ihmiskokeet