Turkki hoitaa vanhuksia hyvin!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Darulacezade
Darulacezade vanhainkoti Turkissa

Turkki hoitaa vanhuksia hyvin!

Turkin vanhainkodit ja hoitolaitokset toteuttavat toimenpiteitä vanhusten suojelemiseksi koronavirukselta. Turkilla on noin 27 500 valtion omistamaa ja 426 yksityistä hoitokotia, jotka toimivat Turkin työ-, sosiaali- ja perhe ministeriön alaisuudessa.

MAINOS!

Kaikki ne toteuttavat erityisiä toimenpiteitä, kuten henkilöstön ja asukkaiden tarkka seuranta ja huomiointi kaikista viruksen mahdollisista oireista . (Polymerase chain reaction (PCR) tests) koronavirus testi suoritetaan joka 14. päivä henkilöstölle, joka aloittaa vuoronsa.

Anadolu-viraston tiimi dokumentoi elämää koronaviruksen karanteenin alla yhdessä näistä hoitokodeista, pääkaupungissa Ankarassa sijaitsevasta 75-vuotis juhlavuotta viettävässä vanhustenhoito- ja kuntoutuskeskuksesta.

Anadolu Agency toimittaja päästettiin kotiin, kun COVID-19 testeissä tuli negatiivinen. Täällä henkilöstö suojavarusteissa hoitaa 273 asukasta. Henkilöstön lisäksi ketään ei sallita hoitokodissa, ja lääkkeitä, rahtia tai perustarvikkeita pidetään myös ulkopuolella kaksi tuntia ennen kuin ne viedään sisälle desinfiointi prosessin jälkeen.

Koska hoitokodin ravintola ja kahvila ovat suljettuja, henkilökunta jakaa ruoan vanhuksille ovelta ovelle kertakäyttöisissä astioissa täydessä suojavarustuksessa.Toimenpiteiden ansiosta riskit on minimoitu.

Turkin vammaisille ja vanhuksille suunnattujen palveluiden johtaja Orhan Koç kertoi Anadolu Agencylle, että Turkki on soveltanut vanhusten hoitokodeihin osittaista karanteenisääntöä 28. helmikuuta lähtien ja täydellisiä sääntöjä 26. maaliskuuta lähtien.

Jos kotona epäillään tapauksia, testit suoritetaan heti, hän sanoi ja lisäsi, että ne, joilla on positiiviset tulokset, lähetetään sairaalaan ja hoidon jälkeen heidät eristetään. Koç kertoi myös, että kroonisen sairauden takia säännöllistä hoitoa tarvitsevat henkilöt viedään sairaalaan eristämis sääntöjen mukaisesti ja palautetaan varmuuden vuoksi laitoksen eristyshuoneisiin hoidon jälkeen.

“Riippumatta siitä, onko oireita vai ei, teemme seulontatestejä joka 14. päivä laitoksissa”, hän sanoi ja lisäsi, ettei mikään muu maa ryhty tällaisiin toimiin. Koç kiitti terveysministeriötä vanhusten hoitokodeissa kokeiden suorittamisesta. “Henkilökuntamme ei päädy sairaalaan menemiseen, tartunnan vaaraa ei ole”, hän lisäsi.

Virusoireita, kuten kuume, epäsäännöllinen pulssi tai hengitys, ripuli, hajuaistin menetys ja vatsakipu, tarkistetaan laitoksissa neljä kertaa päivässä, Koç lisäsi. Vanhainkodin asukkaat saavat ajoittain käydä kävelyllä pieninä ryhminä.

Karanteenin alla olevalla perheen kaipaus

Yksi asukkaista, 85-vuotias Ayhan Ulutan, kertoi Anadolu Agencylle menettäneensä aviomiehensä kaksi kuukautta sitten. “Olemme menossa läpi tämän prosessin erittäin helposti”, Ulutan sanoi.
“Emme jätä huoneitamme, mutta kaikki tuodaan meille”, hän lisäsi. Hän on neljän lapsen äiti, joista jokainen asuu toisessa maassa, Ulutan kertoi voivansa kommunikoida heidän kanssaan vain puhelimitse.

Korostaen haluavansa nähdä perheensä uudelleen, hän sanoi: ”Kestäämme tämän, kunnes tämä prosessi on ohi. Kaikki ovat samassa tilanteessa. ”

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkissa annettiin ulkonaliikkumiskielto!

Turkissa annettiin ulkonaliikkumiskielto!