Saksa hyväksyi COVID-19-rokotteen ensimmäiset ihmiskokeet
Turkkilaisen tutkijan Uğur Şahinin BioNTech-yritys saa luvan rokoteohjelman kliiniseen tutkimukseen. Saksa on hyväksynyt COVID-19-rokotteen ensimmäiset kliiniset tutkimukset ihmisille, virkamiehet ilmoittivat keskiviikkona.
Biotekniikkayrityksen BioNTechin rokoteohjelma hyväksyttiin kliinisissä tutkimuksissa ihmisille mahdollisten riskien ja hyötyjen huolellisen arvioinnin jälkeen, sanoi saksalainen sääntelyviranomainen Paul-Ehrlich-Institut lehdistötiedotteessa.
”Tämä on neljäs valtuutettu kliininen tutkimus maailmanlaajuisesti, jossa ennaltaehkäisevää spesifistä COVID-19-rokote-ehdokasta testataan ihmisillä”, instituutti painotti ja lisäsi: ”Kun otetaan huomioon COVID-19-pandemian vakavat seuraukset, tämä on merkittävä askel kohti Saksassa saatavana olevan tehokkaan ja turvallisen COVID-19-rokotteen kehittämistä ja sen saattamista maailmanlaajuisesti saataville mahdollisimman pian.”
Turkkilaisen professori Uğur Şahinin BioNTech-yritys ja farmasian jättiläinen Pfizer kehittävät yhdessä rokoteehdokkaita osana globaalia kehitysohjelmaa. ”Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet valmiiksi prekliiniset tutkimukset Saksassa ja aloitamme pian tämän ensimmäisen ihmisillä tehtävät tutkimukset, odotuksiamme nopeammin. Nopeus, jolla pystyimme siirtymään ohjelman aloittamisesta kokeilun aloittamiseen, puhuu kaikkien osallistujien korkeasta sitoutumisesta ”, Şahin sanoi lausunnossaan.
Paul-Ehrlich-instituutin mukaan rokotettaisiin Saksassa tehdyn kliinisen tutkimuksen hyväksytyssä ensimmäisessä osassa 200 tervettä vapaaehtoista, joiden ikä on 18–55 vuotta. Lisäkokeet, joihin osallistuu ihmisiä, joilla on lisääntynyt infektioriski, suunnitellaan kliinisen tutkimuksen toiseen osaan sillä ehdolla, että lisätutkimustiedot toimitetaan etukäteen.
Lähde: aa.com.tr
Helena Ergene
Koronavirus rokotetta kehitetään