Corona virus rokotteen kehittäjä, turkkilaisten ylpeys

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Covid 19
BioNTech:n perustaja Uğur Şahin

Corona virus rokotteen kehittäjä, turkkilaisten ylpeys

Saksassa BioNTech lääkeyhtiön perustaja turkkilainen tiedemies on antanut lausuntoja medialle. Turkkilainen mies on ollut puheenaiheena maailmalla uudenlaisen korona BNT162b2 rokotteen kehittäjänä. Hän on tyytyväinen että EU on hyväksynyt hänen kehittämä rokotteen. Tämä päätös on meille erittäin tärkeä. Euroopan lääkevirasto (EMA) on esimerkillinen malli muille maille.

MAINOS!

Lähetämme rokotteita 27 maalle toistaiseksi. Nämä maat aloittavat rokotukset välittömästi. Tietysti meillä ei ole nyt tarpeeksi resursseja ja rokoteannoksia. Kuhunkin maahan menee useita satoja tuhansia rokoteannoksia. Sen jälkeen meillä on mahdollisuus nostaa tätä tuotantoa ehkä 10-15 miljoonaan annokseen tammi- ja helmikuussa.

Ei ole pelkoa viruksen mutaatiosta

Emme näe mitään ongelmia BNT162b2-rokotteen vaikutuksessa mutaatioihin. Tämä ei ole ensimmäinen virus mutaatio. Ennen sitä on ollut erilaisia ​​mutaatioita. Olemme tutkineet viruksen kaikkia mutaatioita, emmekä näe mitään haittoja tai ongelmia. Uusien mutaatioiden hallitsemiseksi tarvitaan kaksi viikkoa. Emme pelkää ollenkaan että meidän rokotteemme eivät ole tehokkaita tässä.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei ole vielä tehty riittävästi tutkimuksia mutaatoidusta viruksesta. Jotkut sanovat, että se leviää nopeammin henkilöstä toiseen. Emme tiedä vielä. Toimme geneettiset mutaatiot laboratorioihimme. Alamme työskennellä niiden parissa. Olemme tutkineet yli 20 mutaatioitunutta Covid-19-virusta 10 kuukauden sisällä. Näimme, että mutaatioiduilla viruksilla ei ollut vaikutusta rokotteelle.

Nopea toimitus Turkkiin

Neuvottelemme Turkin viranomaisten kanssa rokotteiden toimittamisesta Turkkiin. Uskon että on mahdollista allekirjoittaa sopimus lähiaikoina. Lähetän mielelläni rokotteet Turkkiin. Varastoimme tarpeeksi annoksia Turkille. Toimitus voidaan suorittaa suhteellisen nopeasti.

Rokotteiden tuotanto jatkuu

Tuotanto toteutetaan täällä Saksassa, Belgiassa ja Yhdysvalloissa. Rokotteita tuotetaan näissä maissa jatkuvasti. Tärkeää on nyt ensimmäiset toimitukset. Sitten Voidaan alkaa rokottaa ihmisiä. Toimitamme lisää rokotteita tarpeiden mukaan ensimmäisten rokotteiden jälkeen. Rokotus prosessi ei ole helppoa. Rokotettavia on yli 500 miljoonaa Euroopassa. Jokainen heistä on valistettava. On paljon tehtävä paperityötä ja logistiikkaa. Nämä eivät tapahdu kovin nopeasti. Mielestäni korkean rokotus tason saavuttaminen kestää kesään.

Rokotus prosentin on oltava 70%

Totuus on että emme voi koskaan voittaa virusta kokonaan. Haluamme saavuttaa, että ihmiset voivat liikkua normaalisti ulkona. Voimme onnistua toimittamalla tarpeeksi rokote annoksia ja toimimalla hyvin. Voimme saavuttaa tavoitteen tämän kesän lopuun mennessä. Kesä on helpompaa. Olette huomannut, että elämä oli melkein normaalia viime kesänä, koska virus on vähemmän aktiivinen kesällä.

On vähemmän todennäköistä saada infektio ulkona kesällä. Tärkeää on päästä läpi tämän talven vähäisellä vahingolla. Tämä on mahdollista vain, jos jokainen on kurinalainen ja huolehtii itsestään ja muista. Toisaalta on erittäin tärkeää, että 60-70 prosenttia ihmisistä rokotetaan ennen ensi talven saapumista. Sitten voimme sanoa, että meidän ei tarvitse sulkeutua kotiin.

Minulla on sukulaisia Turkissa. Olen yhteyksissä heihin aika ajoin. Tietenkin he ovat kaikki ylpeitä, innoissaan ja he toivovat kaikkea hyvää minulle. Minusta tämä on erittäin mukavaa. Saan paljon upeita viestejä Turkista ja Saksan turkkilaisilta jatkuvasti.

BioNTechin perustajat Prof. DR. Uğur Şahin, Dr. Özlem Türeci ja yhtiön talousjohtaja Sean Marett pitivät Mainzissa lehdistötilaisuuden viimeisimmästä tilanteesta Covid-19: ta vastaan ​​kehitetyssä rokotteessa. Toteamalla, että he eivät tiedä tällä hetkellä, tarjoaako rokote suojaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa esiintyvää uutta Covid-19-tyyppiä vastaan, BioNTechillä on “tieteellinen luottamus” rokotteen tehokkuuteen.

“Mutta me tiedämme tämän vain, kun tutkimme virusta, ja tarvitsemme sitä varten 2 viikkoa. Rokotteen tehoamisen todennäköisyys on suhteellisen korkea”. Şahin lisäsi, että he voivat kehittää uuden rokotteen viruksen mutaatiota vastaan ​​6 viikossa, mutta viranomaisten on myös hyväksyttävä muutokset rokotteessa ennen rokotteiden käyttöä.

BioNTech talousjohtaja Sean Marett totesi, että BioNTech:n rokote on hyväksytty käytettäväksi yli 45 maassa, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa ja EU: ssa. Marett totesi, että Covid-19-rokotetta aletaan jakaa huomenna aamusta Euroopan varastoihin, ja totesi, että se toimitetaan haluaville EU-maille viiden päivän kuluessa. Hän ilmoitti myös, että Covid-19-rokotetta markkinoidaan EU: ssa nimellä “Comirnaty“.

Kiinalainen lääkeyhtiö: On paljon tilauksia mutta etusijalla on Turkki

Kiinalainen lääkeyhtiö SINOVACin pääjohtaja Helen Yang: Pyrimme toimittamaan vaaditun määrän rokotteita Turkille. Turkki on etusijalla olevista maista yksi. Turkki on jo tilannut rokotteita kiinalaiselta yhtiöltä.

Lähde: sabah.com.tr

Ali Ergene

Turkin tilaamaa kiinalaista covid 19 rokotetta on testattu Indonesiassa

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.