Turkki saa 4,5 miljoonaa annosta Pfizer-rokotetta tässä kuussa

Egean Suomalaiset toimii Turkin Kuşadasıssa

Ensimmäiset 58 000 annosta testeissä käytettävää Pfizer / BioNTech-rokotetta ovat saapuneet Turkkiin, sanoo terveysministeri
Turkin terveysministeri ilmoitti varhain torstaina, että 4,5 miljoonaa annosta Pfizer-BioNTech COVID-19 -rokotetta saapuu maahan tässä kuussa.

MAINOS!

Hän lisäsi, että rokote annetaan niille, joiden vuoro on. Ensi viikosta 60–65-vuotiaiden rokottaminen aloitetaan, hän sanoi.

Ennakoimalla mahdollisia rokotetarjontaongelmia hän sanoi, että maa otti konkreettisia toimia ratkaistakseen maailmanlaajuisen rokotteen saatavuuden ongelmat ja kehittäessään kotimaista rokotetta.

Korostaen, että Turkissa on havaittu viruksen mutanttimuunnelmia, Koca sanoi, että mutanttivirukset leviää helpommin.

Hän kehotti ihmisiä olemaan aliarvioimatta virusta, ja hän korosti toimenpiteiden tarkan noudattamisen tärkeyttä.

“Valitettavasti tapaukset ovat lisääntyneet useimmissa maakunnissamme viimeisten 15 päivän aikana”, hän sanoi ja lisäsi, että tulokset ei ole vielä alkaneet heijastua sairaaloissa.

Pfizer-BioNTech-rokotteen ovat kehittäneet Ozlem Tureci ja Ugur Sahin, jotka ovat molemmat turkkilaisten maahanmuuttajien lapsia Saksassa.

BioNTechin tavoitteena on tuottaa tänä vuonna yhteensä 2 miljardia annosta rokotetta kuudessa tuotantolaitoksessa eri maissa.

Tammikuussa Turkki aloitti laajan COVID-19-rokotuskampanjan, ja asteittainen normalisoituminen koronavirusrajoituksista alkoi 1. maaliskuuta.

Virallisten tietojen mukaan Turkissa on toistaiseksi annettu yli 12,35 miljoonaa annosta kiinalaista rokotetta.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?