Venäjän ja Turkin ulkoministerit tapaavat 16. helmikuuta Münchenissä Saksassa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

lavrov-cavusoglu
Lavrov ja Çavuşoğlu. Kuva: Wikimedia

Venäjän ja Turkin ulkoministerit tapaavat 16. helmikuuta Münchenissä Saksassa

Venäjän ja Turkin ulkoministerien tapaaminen on suunniteltu Münchenin turvallisuuskonferenssin yhteyteen 16. helmikuuta, Venäjän ulkoministeriö totesi perjantaina. “[Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin ja hänen turkkilaisen kollegansa Mevlut Cavusoglu] tapaaminen on suunniteltu sunnuntaiksi”, ministerin lähde kertoi Moskovan toimittajille.

MAINOS!

Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov sanoi erillisessä lausunnossaan, että Venäjä ja Turkki ovat yhteydessä eri tasoilla Syyrian pohjoisen Idlibin provinssin tilanteesta. “Presidenttimme [Venäjän presidentti Vladimir Putin ja hänen turkkilainen kollegansa Recep Tayyip Erdogan] ovat yhteydessä, heillä oli puhelinkeskustelu tällä viikolla [12. helmikuuta], armeijamme ovat yhteydessä ja valtuuskunnat vaihtavat asiantuntija näkemyksiä “, hän sanoi.

Turkki ja Venäjä sopivat syyskuussa 2018, että Idlib muuttuu eskaloitumisvyöhykkeeksi, jolla aggressiiviset toimet on nimenomaisesti kielletty. Sittemmin Syyrian hallinnon ja Venäjän joukkojen hyökkäyksissä on tapettu yli 1800 siviiliä, ja ne eivät ole kunnioittaneet sekä vuoden 2018 tulitaukoa eikä uutta, joka aloitettiin 12. tammikuuta. Syyrian hallinnon hyökkäykset viime viikkoina Idlibissä sijaitseviin turkkilaisten joukkojen sijoituspisteisiin ovat herättäneet jännitteitä alueella.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Çanakkalen (Gallipoli) taistelun voitonpäivä Turkissa