47 eri maiden kansalaisista 287 on tullut uusia Alanyalaisia

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Alanyan linna
Alanyan linna. Kuva: Ali Ergene

47 eri maiden kansalaisista 287 on tullut uusia Alanyalaisia viime vuonna 2020

MAINOS!

Alanya  Postası lehden mukaan 47 eri maiden kansalaisista 287 on mennyt naimisiin turkkilaisten kanssa viime vuonna 2020. Lomalle tulleiden lisäksi alueella asuvat ulkomaalaiset ovat menneet naimisiin turkkilaisten kanssa ja perustaneet perheen.

Viime vuonna Alanyassa naimisiin menneiden ulkomaalaisten kärjessä ovat venäläiset.  79 venäjän kansalaista on solminut avioliiton turkkilaisten kanssa. Toiseksi ovat kirgisialaiset, 33 avioliittoa. Kolmanneksi on saksalaiset, 27 avioliittoa. Neljänneksi ukrainalaiset, 25 avioliittoa. Näiden lisäksi yhteensä 47 eri kansallisuutta on mennyt naimisiin turkkilaisten kanssa alkaen Suomi, Kazakstan, Iran, Tunisia, Norja, Iso Britannia jne.

IHA-uutistoimisto on haastatellut Alanyan venäläisten koulutus- ja kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Ekaterina Gündüz, venäläinen asukas Olga Ay ja englantilanen Amanda Jane Özsoy:n kanssa. Amanda on Alanyan yksi ensimmäisistä englantilaisista asukkaista.

Ekaterina Gündüz on tullut Alanyaan lomalle 18 vuotta sitten. Työpaikka oli palkinnut lomamatka lahjakortilla. Amanda on silloin valinnut Alanyan loman. Tapasin mieheni lomalla Alanyassa. Aloin rakastamaan Alanyaa ajan kanssa enemmän ja enemmän. Perustimme hyvän perheen. Päätökseni jäädä tänne ei ollut liian vaikea. Meidän vanhemmat myös tulevat toimeen hyvin.

Alanyan ilmasto on luopumaton

Minulla ei ollut vaikea sopeutua Alanyaan. Syynä on se että turkkilaisten ja venäläisten kulttuurit ovat hyvin lähellä toisiaan. Esim. vieraanvaraisuus löytyy molemmissa kulttuurissa. Erilainen kuin Eurooppalaisten kulttuurit. Lisäksi täällä on kaunis ilmasto ja minulla on hyvä perhe.

Olen turkkilaistunut

Olga Ay on tullut ensimmäistä kertaa Alanyaan turkkilaisen aviomiehen kanssa. Olen hyvin yllättynyt kun tulin Alanyaan. Huomasin että meillä ei ole paljon kulttuurieroja. Meillä on paljon samanlaisia näkökohtia. En olisi edes kuvitellut asuvani täällä. Mutta olen hyvin iloinen voidessani asua täällä. Kaikki täällä ovat ystävällisiä, en ole koskaan tuntenut olevani vieras. Olen turkkilaistunut ja olen nyt turkkilainen. Aluksi vanhempani olivat yllättyneitä siitä, että menin naimisiin turkkilaisen kanssa. Oudoksuin aluksi miten mieheni puhui omien vanhempiensa kanssa. He puhuvat kovalla äänellä. Luulin että he riitelevät keskenään. Ulkopuolisena ja kielitaidottamana asiat näyttivät tällaiselta aluksi.

Minulla on 2 avioliittoa turkkilaisten kanssa

Englantilainen Amanda Jane Özsoy toimii hotellin johtajana Alanyassa. Hän on asunut 31 vuotta Alanyassa. Hän oli tullessaan 19 vuotta vanha. Hän oli tavannut turkkilaisen miehen lomalla ja meni naimisiin Alanyassa. Hän oli 10 vuotta naimisissa hänen kanssa, hän kuoli liikenne kolarissa. Amanda on mennyt uudestaan naimisiin turkkilaisen kanssa. Minun vanhemmat olivat yllättyneet aluksi että menin naimisiin turkkilaisen kanssa. He ovat tottuneet myös tilanteeseen ajan kanssa.

Lähde: Alanya Postası 

Ali Ergene

Kapio perinne Turkissa edelleen voi hyvin!

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.