Bulgursalaatti ohje “Kısır”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Bulgursalaatti, kuva: pixabay.com
Bulgursalaatti, kuva: pixabay.com

Bulgursalaatti ohje “Kısır”

4:lle henkilölle

Ainekset:
4 dl bulguria (hienorouheista)
2 dl kiehuvaa vettä
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl paprikapyrettä
3 kpl isoa tomaattia
1 kpl kurkkua
1 nippu kevätsipulia
1 kpl iso sipuli
1 nippu persiljaa
5-6 lehtiä tuoretta minttua
Suolaa
1/2 vesilasillinen Tariş oliiviöljyä
1 kpl sitruunanmehu
Paprikarouhetta
Lehtisalaattia

Valmistus:
1. Laita bulgurit, 1/2 tl suolaa ja pyreet laakeaan kannelliseen astiaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä, sekoita ja laita kansi kiinni. Anna vetäytyä 30-40 minuuttia.
2. Pese ja pilko kaikki muut aineet pieniksi silppuiksi. Lisää veyäytyneeseen bulgur seokseen.
3. Lisää seokseen puristettu sitruunamehu, Tariş oliiviöljy ja mausteet. Sekoita ainekset hyvin.
Voitte koristella granaattiomenan siemenillä ja pähkinöillä.
Tarjoile heti.

P.S jos ette löydä hienorouheista bulguria, niin voitte käyttää normaalia bulguria jota pitää keittää ohjeen mukaan.

Türkan Kurkut

Turkkilainen papusalaatti ohje