Ainekset 6 annosta
- 1 kilo purjo
- 1 kpl sipuli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
Kastike
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kulho jogurttia, 180 gr.
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl jauhettu paprika
Valmistus
- Pilko sipuli kuutioiksi
- Murska valkosipuli.
- Paahda sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä kunnes ne muuttuvat ruskeaksi.
- Lisää leikatut purjo. Jatka paahtamista kannen ollessa kiinni siihen asti että purjo on pehmeä. Muista sekoittaa välillä.
Kastikkeen valmistus
- Sekoita jogurtti ja murskattu valkosipuli.
- Kuumenna oliiviöljy ja paahda jauhettu paprika hetkeksi.
Tarjoilu
Laita paahdettu purjo lautaselle, kaada valkosipulijogurtti päälle ja lisää lopuksi paahdettua paprikaa.
Afiyet olsun
Ali Ergene
Turkin suosikki karanteeniharrastuksena: Kotitekoisen leivän tekeminen