Turkkilaisen kahvin valmistus

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkkilaisen kahvin valmistus

Kahvi tarjotaan yleensä pienistä valkoisista kupeista, ja turkkilaiset nauttivat kahvinsa makeana, sokerittomana tai ilman sokeria ja ilman maitoa.

Mittaa vesi kupeittain – kuppi on pieni, mokkakupin kokoinen – ja kahvijauhe teelusikoittain.
Mittaa puolimakeaan kahviin:

  • 1 kahvikupillinen vettä ja
  • 1 teelusikallinen kahvijauhetta ja
  • 1 teelusikallinen sokeria juojaa kohti
  1. Kaada vesi cezve-pannuun ja lusikoi kahvi ja sokeri sen päälle.
  2. Hämmennä sokeria ja kahvijauhetta nopeasti teelusikalla veden pinnalla vauhdittaaksesi vaahdon muodostumista.
  3. Nosta pannu liedelle keskilämmölle.
  4. Liikuta teelusikalla juoman pintaa hitain pyörivin liikkein reunoilta kohti keskustaa siten, että keskelle syntyy vaahtosaareke.
  5. Hyvän vaahdon salaisuus on, että lusikalla hämmennetään aina pelkästään pintaa koskematta pannun pohjaa.
  6. Kun kahvi on kuumaa, kaada siitä n. 1/3 kuppiin kupin lämmittämiseksi.
  7. Nosta pannu takaisin liedelle ja jatka vaahdon keräämistä keskelle.
  8. Kahvin alkaessa juuri poreilla nosta se pois liedeltä ja kaada juoma kuppiin.
  9. Anna kahvin asettua hetki, jotta jauhe painuu pohjaan.

Tarjoa kuumana.

Lähde: keittotaito.com

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Turkkilaisen kahvin valmistaminen