Turkkilaisen kahvin valmistus
Kahvi tarjotaan yleensä pienistä valkoisista kupeista, ja turkkilaiset nauttivat kahvinsa makeana, sokerittomana tai ilman sokeria ja ilman maitoa.
Mittaa vesi kupeittain – kuppi on pieni, mokkakupin kokoinen – ja kahvijauhe teelusikoittain.
Mittaa puolimakeaan kahviin:
- 1 kahvikupillinen vettä ja
- 1 teelusikallinen kahvijauhetta ja
- 1 teelusikallinen sokeria juojaa kohti
- Kaada vesi cezve-pannuun ja lusikoi kahvi ja sokeri sen päälle.
- Hämmennä sokeria ja kahvijauhetta nopeasti teelusikalla veden pinnalla vauhdittaaksesi vaahdon muodostumista.
- Nosta pannu liedelle keskilämmölle.
- Liikuta teelusikalla juoman pintaa hitain pyörivin liikkein reunoilta kohti keskustaa siten, että keskelle syntyy vaahtosaareke.
- Hyvän vaahdon salaisuus on, että lusikalla hämmennetään aina pelkästään pintaa koskematta pannun pohjaa.
- Kun kahvi on kuumaa, kaada siitä n. 1/3 kuppiin kupin lämmittämiseksi.
- Nosta pannu takaisin liedelle ja jatka vaahdon keräämistä keskelle.
- Kahvin alkaessa juuri poreilla nosta se pois liedeltä ja kaada juoma kuppiin.
- Anna kahvin asettua hetki, jotta jauhe painuu pohjaan.
Tarjoa kuumana.
Lähde: keittotaito.com
Kiitos luvasta keittotaito.com:lle