Turkkilainen Lavaş Leipä
n. 4 isoa leipää
1 pss kuivahiivaa
1,5 kuppia lämmintä vettä (1 kuppi = 2,5dl)
2tl sokeria
4,5 kuppia jauhoja
Paahdettuja seesaminsiemeniä
1,5tl suolaa
- Tariş öljyä iso astia valmiiksi, johon laitat taikinan myöhemmin.
- Sekoita toisessa astiassa vesi, sokeri ja hiiva. Sekoita kunnes hiiva on sulanut joukkoon.
- Sekoita suola ja jauhot sekaisin. Tee keskelle kolo ja lisää hiiva vesi sokeri seos keskelle ja lähde sekoittamaan jauhot nesteen sekaan. Alusta käsin n. 10-15min. Yleiskonetta käyttäessä n. 5-8min.
- Kun taikina on alustettu siirrä se öljyttyyn astiaan ja pyöritä taikinaa kulhossa kunnes se on öljyinen. Peitä ja anna nousta 1-1.5 tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertainen. [rml_read_more]
- Kun taikina on kaksinkertainen, lyö sitä nyrkillä vapauttaaksesi ilmaa. Jatka vaivaamista n. 5min.
- Jaa taikina sellaisiin osiin, minkä kokoisena haluat paistaa ne ja anna nousta vielä 30.min.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kauli ihan ohueksi (yhtä ohueksi kuin pizzataikina)
- Pistele haarukalla muutama reikä taikinaan. Voitele vähän vedellä ja lisää seesaminsiemeniä.
- Paista kunnes leivät ovat nousseet ja ovat kullanruskeita.
Lähde: juulineka.blogspot.fi