Apteekissa ja sairaalassa Alanyassa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

apteekki
Kuva ei liity uutiseen. Kuva: flickr.com

Apteekissa ja sairaalassa Alanyassa

Kävimme Alanyassa 18.10.2019 terveyskeskuksessa. Sen jälkeen menimme käyttämäämme keskuksen lähellä olevaan apteekkiin lääkärin kirjoittamien koodilappujen kera, jotka toimivat Turkissa resepteinä.

MAINOS!

Miesapteekkari sanoi, että on vaikeuksia vakuutuksen kanssa. Sgk on Turkin valtiolta ostettava sairausvakuutus oleskeluvallisille ulkomaalaisille Apteekkari kävi soittamaan jonnekin ärtyneenä. Tovin jälkeen hän sanoi, että joiltakin kansallisuuksilta lääkekorvaus on evätty. Suomi kuului tähän joukkoon. Lääkkeistämme laskutettiin lähes 400 liiraa, koska emme ostaneet vähemmän tärkeitä lääkkeitä ilman korvausta.

Jos emme saa lääkkeistä ja terveydenhuollosta korvausta, joudumme palaamaan Suomeen, vaikka meidän sairauksien johdosta maa, jossa on helpompi välttää liukastumista on meille sopivampi turvallisen liikkumisen vuoksi.

Kirjoitin tapauksesta face bookkiin. Suomalainen ystävä soitti ja kysyi miksi emme saaneet korvausta, kun toinen ystävämme sai. Vastausta en tiedä. Seuraavana päivänä menimme erääseen valtion sairaalan viereiseen apteekkiin ja avustja teki ostokseni. Hän sanoi iloisena, nyt sait korvauksen.

Myöhemmin menin apteekkiin, josta 18.10. en ollut saanut korvausta. Apteekkari aloitti saman aikaisemman tarinan sgkvakuutus korvauksesta. Tulistuin ja sanoin, että onpa kumma juttu, kun tämä muutos koskee vain teidän apteekkia. Mm. sairaalan lähellä apteekista sain korvauksen. Hän hermostui ja työnsi lääkepussin minulle. Sain lääkkeet alennettuun hintaan.

Hän suorastaan ajoi minut ulos. Kummallakin asiointikerralla henkilökunta on seurannut tilannetta kiusaantuneena. Tämän kokemuksen kertomisen tarkoituksena on sanoa, että tiedottamatta jättäminen saattaa edistää petollista liiketoimintaa asiakkaan ja vakuuttajan tappioksi. Tämän vuoksi ehdotan, että paikallinen virasto kertoo asiakkailleen vakuutusehdot helpolla kielellä ja julkisesti sekä edellyttää niiden noudattamista yhteistyökumppaneiltaan.

Olen erittäin tyytyväinen sairausvakuutukseen. Toivon siihen kuitenkin enemmän realismia mm. sen tosiasian hyväksymistä, että edistyneen tutkimuksen johdosta ikäihmisillä on sairauksia, joita he eivät omin varoin pysty rahoittamaan ja se estää heidän oleskelunsa helpommissa oloissa.

Pyydän kohteliaimmin viranomaisten ohjausta ja muita toimenpiteitä, etteivät kertomani oudot sattumukset toistu.

ALANYASSA 20.1.2020

Pirkko Etelävuori

Oletko menossa Turkkiin lomalle, työmatkalle tai asumaan?

Tietoa Pirkko Etelävuori 11 Articles
Turkin kulttuuri!