Turkin kiinteistömarkkinat on kuin villi länsi

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Alanyan linna ja kaupunki
Alanyan linna ja kaupunki. Kuva: Ali Ergene

Turkin kiinteistömarkkinat on kuin villi länsi. Ostajat sekä myyjät eivät ole tyytyväisiä tilanteesta. Alanyassa käydään vilkkaasti asuntokauppaa. Alanya on ulkomaalaisten sekä turkkilaisten suosittu asuin ja lomakunta. Monia suomalaisia on myös huijattu Turkissa. Jotkut keissit on ollut niin törkeitä, että jopa jutut ovat käsitelty Suomen valtamediassa.

MAINOS!


Turkin asuntokauppaan liittyvä laki on ollut puutteellinen, että siellä on toiminut taksi kuskeista alkaen baari työntekijöihin kiinteistönvälittäjiä. Turkin hallitus on tehnyt uuden lain viime vuosina, että asuntokauppa käydään ainoastaan kiinteistövälittäjien kautta. Turkki yrittää estää samalla rahanpesua, veronkiertoa ja terrorismin rahoitusta. Laki on tullut voimaan viime vuoden lopussa.


Turkissa kuka vaan ei voi enää harrastaa kiinteistövälittäjänä. Turkin valtiovarainministeriön tutkintalautakunta on perustanut ryhmän, jolla estetään laittomia toimintoja. Alanyan kiinteistövälittäjät ovat tyytyväisiä muutoksesta. He sanovat, että tärkeintä on se että ostajat ja myyjät ovat tietoisia muutoksesta.

Ostaja tai myyjä voi tiedustella nettisivulta, että kyseisellä kiinteistövälittäjällä on toimilupa. Toimilupaa voidaan tiedustella täältä: ttbs.gtb.gov.tr

Voitte ilmoittaa luvattomia toimijoita tästä linkistä: ttbs.gtb.gov.tr Tämä edellyttää e-devlet tunnusta. Nettisivu on turkinkielinen.

Lähde: yenialanya.com

Ali Ergene

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.