Odotellaan sateita Turkkiin 5.1.2021

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Vesisade
Kuva: pexels.com

Tuoreimman uutisraportin mukaan Turkin meteorologian viimeisimpien arvioiden mukaan odotellaan kaatosateita Muğlan ja Antalyan maakunnille, samalla varoitetaan tulvista. Toisaalta rankkasateet näkyvät Egeanmeren, Marmaran, länsi-Mustanmeren ja Keski-Anatolian läänien sisäosissa.

MAINOS!

Vahvat lodos (etelä) myrsky näkyy myös Çanakkalessa, İzmirissä ja Traakiassa sekä Mustanmeren läänien keski- ja itäosissa. Toisaalta tänään annettiin yhdelle maakunnalle oranssi ja 13 maakunnille keltaiset varoitukset. 14. alueen meteorologian osaston lausunnon mukaan näille maakunnille on lumivyöryvaroitus: Van, Bitlis, Muş ja Hakkari.

Uusimpien arvioiden mukaan maan pohjois-, sisä- ja länsiosat ovat osittain hyvin pilvisiä. Marmara läänin itäosa, Egean, länsi Välimeren ja Sisä Anatolian läänien pohjois- ja länsipuolelle sataa vettä. Mustanmeren läänin keski- ja länsipuolet ovat myös vesisateiset. Vesisateita odotellaan myös Kırklareli, Aksaray ja Nevşehir:n maakunnissa. Muualla Turkissa on vähemmän pilvistä tai selkeää.

Oranssi varoitus Antalyan maakunnalle

5. tammikuuta 2021 on odotettavissa ukkosmyrsky Antalyan kaupungille iltaan asti (21-75 kg / m2). Muihin Antalyan maakunnan kaupunkeihin odotellaan erittäin voimakkaita rankkasateita (51-100 kg / m2).

Keltainen varoitus Egean-läänin rannikolle

Arvioiden mukaan Egeanmeren läänille odotettavissa voimakkaita rankkasateita ja ukkosmyrskyä (21-50 kg / m2) 5. tammikuuta aamulla. İzmirin, Aydınin, Manisan, Çanakkalen sekä Balıkesirin maakunnille äkillinen tulva, salamointi, rakeet ja myrskyvaroituksia sateen aikana.

Lähde: milliyet.com.tr

Ali Ergene

Turkkilainen “Ormancı” laulu houkuttelee

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.