Pelottava uutinen Corona-viruksen mutaatiosta

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Suojamaski, joulupukki ja kologne
Kuva: Ali Ergene

Ensimmäistä kertaa Englannissa ilmestynyt uusi koronavirus mutaatio leviää edelleen maailman eri maihin. Turkkilainen Sabah lehden mukaan uudentyyppinen koronavirus (Kovid-19) todettiin nyt Slovakiassa. Slovakian terveys ministeri Marek Krajcin lausunnon mukaan virus leviää 70 kertaa nopeammin. Michalovcen kaupungissa otetuissa näytteissä Kovid-19-tyyppinen mutaation leviäminen tapahtuu nopeammin kuin Englannissa.

MAINOS!

Krajci huomautti, että virus leviää 70 kertaa nopeammin ja leviää nopeammin lasten ja alle 60-vuotiaiden keskuudessa. Italian virologiayhdistyksen puheenjohtaja Arnaldo Caruso kertoi, että Italiassa nähtiin kesäkuukausina hyvin samanlaista kantaa kuin “B117” tai “VUI – 202012/01” koronavirus mutaatio. Caruso “Yllättäen huomasimme, että olemme tunnistaneet uuden mutaation, joka on samanlainen kuin englantilainen variantti.  Se alkoi kiertää myös Italiassa, mutta se ei ole identtistä. Se viittaa siihen, että sama virus on voinut todella luoda Englannissa havaitun mutaation.”

B117, Corona-viruksen ensimmäinen uusi muunnos, havaittiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa marraskuussa. London School of Hygiene and Tropical Medicine havaitsi, että Englannissa leviävä koronavirusmutaatio leviää 56 prosenttia nopeammin kuin viruksen alkuperäinen versio. Tämä osoittaa, että virus on erittäin tarttuvaa.  Monet maat mukaan lukien Turkki on asettanut matkustuskielto Englantiin.

Myös Turkissa on havaittu 15 uuden viruskannan tapausta Britannian matkailijoilla. Suomen Iltalehden mukaan “Britannian koronamuunnos on levinnyt vähintään 33 maahan. Suomessa on tavattu kumpaakin muunnosta.”

Lähde: sabah.com.tr

Ali Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.