Egean Suomalaiset Yhdistys on virallisesti rekisteröity Turkkiin

Yhdistys toimii ensisijaisesti Kuşadasıssa ja sen lähiympäristössä esim. Marmaris, Bodrum, Izmir, Çeşme, Didim jne.

Egean Suomalaiset Yhdistys - Egefinder

Egean Suomalaiset Yhdistys on virallisesti rekisteröity Turkkiin

Länsi-Turkin suomalaisille ja Turkissa lomaileville tarkoitettu Egean Suomalaiset Yhdistys – Egefinder turkiksi Ege Finlandiyalılar Derneği – Egefinder on virallisesti rekisteröity Turkin Kuşadası:n. Yhdistyksen logo on siniseen pohjaan piirretty valkoinen joutsen.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää suomalaisten tuntemusta Egean läänistä (länsi -Turkki) Kuşadasın seudusta, Turkista ja Turkin kulttuurista sekä turkkilaisten tuntemusta Suomesta ja suomalai­suudesta.

Yhdistys toimii ensisijaisesti Kuşadasıssa ja sen lähiympäristössä esim. Marmaris, Bodrum, Izmir, Çeşme, Didim jne. Yhdistys toivottaa kaikki Kuşadasıssa ja lähiympäristössä asuvat ja Turkista kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan.

Yhdistys kutsuu vapaaehtoisia toiminnasta kiinnostuneita mukaan kehittämään yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen päämäärä on tehdä tunnetuksi Suomen ja Turkin kulttuuria sekä auttaa jäseniä Turkissa asumiseen ja lomailuun liittyvissä asioissa.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Helena Elonen Ergene:n mukaan on paljon vielä tehtävää mutta suurin osa työstä on jo tehty. Yhdistys voi nyt keskittyä oleellisiin asioihin kuten jäsenten hakemiseen, nettisivujen perustamiseen. Yhdistyksen hallitus päättää lähiaikoina nettisivun nimestä sanoo Helena. Heillä on vaihtoehtona muutama nimi joten hän ei voi vielä kertoa niistä ennen kuin yhdistys on päättänyt lopullisesti nimestä. Hän myös sanoo että etuna on se että yhdistys on kaksikielinen joten se helpottaa paljon yhdistyksen jäsenten asioiden auttamiseen Turkissa. Hallitus koostuu suomalaisista ja turkkilaisista henkilöistä.

Egean Suomalaiset Yhdistys (Ege Finlandiyalılar Derneği) on virallisesti rekisteröity Turkkiin 25.10.2017 klo 16.43. Yhdistyksen facebook ryhmä löytyy nimellä Egean Suomalaiset Yhdistys – Egefinder tai pääsee täältä https://www.facebook.com/groups/353914541445201/

Egean Suomalaiset Yhdistys

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.