Epäilemättä” Turkin turismi palaa takaisin, sanoo lentoyhtiö SunExpressin toimitusjohtaja

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Sunexpress, kuva: flickr.com
Sunexpress, kuva: flickr.com

“Epäilemättä” Turkin turismi palaa takaisin, sanoo lentoyhtiö SunExpressin toimitusjohtaja

Turkki on paras paikka rentoutua karanteenin jälkeen, sanoo turkkilais-saksalaisen lentoyhtiön SunExpress toimitusjohtaja, Lentoyhtiö SunExpressin toimitusjohtaja toteaa, että turkkilainen matkailu toipuu pandemian laskeumasta “ilman epäilystäkään”, mikä johtuu sen osoittamasta kriisinhallintakyvystä.

MAINOS!

“On yksi lause, joka kuvaa täydellisesti Turkkia: Turkki on elpyvä maa”, Max Kownatzki kertoi Anadolu Agencylle. Tunnetun vieraanvaraisuuden ja ystävällisyyden lisäksi Turkki voi olla ylpeä tarjoamalla laajan valikoiman vaihtoehtoja ja jolla on vahva ja monipuolinen matkailuala sekä ammatillinen infrastruktuuri, hän painotti.

COVID-19 liittyviä matkarajoituksien lieventyessä SunExpress oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka aloitti uudelleen sekä kotimaiset että kansainväliset lennot Turkin Egeanmeren maakunnasta Izmiristä ja Välimeren lomakaupungista Antalyasta sekä kansainväliset lennot pääkaupungista Ankarasta, Kownatzki kertoi.

Kownatzki korosti, että matkustajamäärä oli odotettua suurempi, koska nousu oli huomattavaa ensimmäisten lentojen aloittamisen jälkeen sekä kotimaassa että kansainvälisesti. “Vaikuttaa siltä, että matkustajamme menettivät lentämisestä yhtä paljon kuin me”, hän sanoi.

Hän korosti kuitenkin, että tavanomaiseen toimintaan paluu kansainvälisillä lennoilla riippuu siitä, ovatko maat vastavuoroisesti kumoamassa matkustuskieltojaan tai -varoituksiaan. “Kun kieltoja poistetaan, jatkamme uusien kohteiden lisäämistä ja lisäämme lentotiheyttä”, Kownatzki toteaa.

‘Selkeät, maailmanluokan standardit’

Kownatzki kertoi maailmanlaajuisesti viruksen leviämisen estämiseksi toteutettavista toimenpiteistä, että byrokraatit antoivat monissa maissa säädöksiä, joita toimialat ei voinut panna täytäntöön.
“Mutta Turkissa poliitikot viestivät avoimesti tavoitteistaan ja työskentelivät alan asiantuntijoiden kanssa toteuttaakseen toimenpiteitä yhteisen tavoitteemme saavuttamiseksi, jotta voimme tarjota maailman johtavia hygienia standardeja lentomatkoille”, hän selitti.

“Ja turkkilais-saksalaisena liikenteenharjoittajana ylitämme monissa tapauksissa normit, jotka useimmat lentoyhtiöt ovat panneet täytäntöön eurooppalaisten virastojen tai amerikkalaisten instituutioiden kautta”, hän korosti.

Koska Euroopan talouden elpyminen vie todennäköisesti jonkin aikaa, Kownatzki sanoi: “Maat, jotka tarjoavat turvallista ja hygieenistä matkaa, jolla on erinomainen vastine rahalle, tulevat ulos tämän kriisin voittajana, ja olen varma, että Turkki on yksi heistä.”

Hän lisäsi, että Euroopassa on edelleen voimakas kysyntä matkustaa Turkkiin osittain mantereen turkkilaisten diasporan ansiosta. “Olemme nähneet viime vuosina, että edes terrori-iskut tai poliittiset jännitteet eivät ole voineet estää näitä Turkin ystäviä tulemasta ja vierailemasta lukemattomiin kulttuuriperintökohteisiin, nauttimaan hienosta ruuasta ja rentoutumaan auringossa”, Kownatzki sanoi.

Suuri kysyntä Turkille

Koska SunExpress toimii yhteistyössä suurimpien eurooppalaisten matkanjärjestäjien kanssa, hän sanoi, että näkymän merkit, erityisesti Turkkiin erikoistuneilla, ovat erittäin myönteisiä.
“Eurooppalaiset asiakkaamme nauttivat todella Turkin ilmastosta ja rivierasta, ja heti, kun kiellot ja matkavaroitukset ovat poistuneet, kysyntä lisääntyy”, hän ennusti.

Äskettäin SunExpress sulki saksalaisen tytäryhtiönsä,kun pandemia pakotti heidät harkitsemaan suunnitelmiaan ja tavoitteitaan sanoi Kownatzkin. Tämän perusteella yritys päätti keskittää toiminnan Turkkiin ja lopettaa toimintansa Euroopan ja muiden kuin turkkilaisten matkailukohteiden, kuten Egyptin, Bulgarian ja Italian, välillä. Tämä on tehnyt SunExpressistä entistä luotettavamman kumppanin Turkin turismissa, hän painotti.

“Tämä tarkoittaa, että turvaamme alan riippumatta siitä, miten kriisi etenee. Turkin matkailualalla on luotettava ja vankka ilmailukumppani SunExpressissa”, Kownatzki korosti.
SunExpressin matkustajakäyttöaste oli viime vuonna 83% ja se kuljetti vaikuttavan määrän yli 10 miljoonaa matkustajaa.

Kownatzki korosti, että yritys on “luonnollinen lentosilta” Saksan ja Turkin välillä.”Näemme, että markkinat elpyvät pian. Olen myös optimistinen Turkin matkailun suhteen.”
Yhtiö käynnisti äskettäin koko Euroopassa kampanjan Turkin mainostamiseksi, hän totesi.

“Useimmat ihmiset, mukaan lukien minä, ovat kyllästyneitä karanteeni tilanteeseen. He haluavat nyt vain istua ja rentoutua lepotuoleilla kauniilla rannalla. Ja Turkki on paras paikka toteuttaa tämä unelma”, Kownatzki lisätty.

SunExpress perustettiin aurinkoisessa Antalyassa Välimeren rannalla vuonna 1989 yhdessä Turkish Airlinesin ja Saksan Lufthansan yhteisyrityksenä.

Lähde: sunexpress.com ja aa.com.tr

Helena Ergene

Turkin valtion lentoyhtiö Turkish Airlines ostaa 60 kpl lisää Boeing ja Airbus lentokoneita

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.