Flunssa oireita, kokeile punaisia chilipaprikahiutaleita!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

flunssa
Kuva; pxhere.com

Flunssa oireita, kokeile punaisia chilipaprikahiutaleita!

Punaiset chilipaprikahiutaleet: Yllättävän hyvä C-vitamiinin lähde.

Medipol Megan yliopistollisen sairaalan perusterveydenhuollon lääkäri ja fytoterapian asiantuntija Serhat Koran kertoi, että punaisen chilipaprikahiutaleet ovat yksi parhaimmista vaihtoehdoista, koska ne suojaavat kehoa sairauksilta ja painonnousulta.

MAINOS!

“Punaiset paprikat sisältävät myös B6-vitamiinia ja A-vitamiinia, joilla on tärkeä rooli kehon energia-aineenvaihdunnassa. Ne vähentävät veren kolesteroli- ja triglyseriditasoja ja auttavat painonpudotuksessa, koska ne nopeuttavat aineenvaihduntaa”,Medipol Mega University Hospitalin lääkäri Serhat Koran sanoi.

Chili-paprikoiden kapsaisiini, joka vastaa niiden kuumasta mausta, on voimakas kipulääke ja auttaa lisäämään immuunijärjestelmää, lääkäri Koranin mukaan se auttaa myös avaamaan hengitysteitä ja poistamaan kehoon kertynyttä limaa.

“Jokainen kuluttaa sitruunoita (ja muita sitrushedelmiä) saadakseen C-vitamiinia. Mutta yksi talven välttämättömistä mausteista on chilipaprikahiutaleet ne sisältää paljon enemmän C-vitamiinia kuin sitruunat”, hän sanoi.

Koran varoittaa kuitenkin mahahaavoista kärsiviä ihmisiä kuluttamaan paprikahiutaleita huolellisesti ja omalla vastuullaan. Hän varoitti, että liiallinen kulutus voi aiheuttaa närästystä, vatsakipuja ja ripulia.

chilipaprikahiutaleet pitää säilyttää viileässä mieluiten jääkaapissa koska jos ne kostuu ja on lämpimässä niihin voi syntyä aflatoksiinia (jotka ovat myrkyllisiä karsinogeenejä.) Ne voivat lopulta johtaa maksasyöpään.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Turkin sairaala toimii Gazassa koronaviruksen hillitsemiseksi