Lehdistötilaisuudessa esiteltiin uutta Göbeklitepe-oopperaa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Göbeklıtepe
Göbeklitepessä löydetty patsas Şanlıurfan museossa. Kuva: flickr.com

Lehdistötilaisuudessa esiteltiin uutta Göbeklitepe-oopperaa

Göbeklitepe-oopperan tulee esittemään Ankaran valtion ooppera ja baletti. Lehdistötilaisuuteen osallistuivat valtion oopperan ja baletin pääjohtaja ja taiteellinen johtaja Murat Karahan sekä taiteilijoita. Turkin oopperan historiassa tämä on ensimmäinen turkkilaisten kirjoittama ja tekemä projekti jossa käytetään myös ensimmäisen kerran kolmiulotteista mallinnus tekniikkaa.

MAINOS

Valtion oopperan ja balettin pääjohtaja Karahan sanoi: Göbeklitepe ei ole vain meidän katseen alla vaan myös koko maailman katseet seuraavat Göbeklitepe. Göbeklitepe on löytö, joka on maailman historiaa muuttunut niin suuresti, että entiset tiedot käsitellään uudestaan. Meillä on hyvin tärkeää että tämä historiallinen löytö sijaitsee maassamme. Tästä johtuen tuomme luoksesi loistavan, taiteellisesti korkea laatuisen ja suurella kokoonpanolla toteutetun oopperan. Maailman ensi-ilta on 19. helmikuuta 2020 Ankarassa.

Göbeklitepe ooppera toteutetaan 200:n näyttelijän voimin. Turkin ensi-ilta on 31. tammikuuta 2020 Ankarassa. Voit ostaa tähän liput Ankaran valtion ooppera ja baletti nettisivulta: operabale.gov.tr

Lähde: Turkin media

Ali & Helena Ergene

Ali Ergene

Miten löysin Göbeklitepe´n?

Mainos

Tietoa Ali Ergene 1061 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.