“Jos haluat nähdä kuun, katso taivasta”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Şanlıurfa
Kuva: hurriyet.com.tr

Metalli lohko löydettiin pellolta Şanlıurfan kaupungin ulkopuolella lähellä Göbeklitepe muinaisraunioita. Metalli lohkossa lukee Göktürkin aakkosin “Jos haluat nähdä kuun, katso taivasta”. Turvallisuusjoukot aloittivat tutkimuksen selvittääkseen kenen ja mitä tarkoitusta varten metalli lohko on pystytetty pellolle. Samankaltaisia metalli lohkoja on myös, pystytetty Yhdysvaltoihin ja Romaniaan. Tekijöistä ja tarkoituksesta ei ole tietoja.

MAINOS!

Göbeklitepe kuvataan ‘historian nollapisteeksi’ sen 12 tuhannen vuoden historiansa vuoksi. Metalli lohko pystytettiin Örencik kaupunginosan lähelle pellolle. Metalli lohko on 3 metriä pitkä ja 45 senttimetriä leveä , jossa on 3 sivua. Asukkaat, jotka näkivät pellolle pystytetyn metalli lohkon, ilmoittivat santarmille tilanteesta.

Santarmiryhmät, jotka tulivat alueelle ilmoituksen perusteella, ryhtyivät toimenpiteisiin ympäristössä, myös kulttuuri ja matkailun ministeriön alaisena toimivat asiantuntijat tutkivat metalli lohkoa. Metalli lohkoon on kirjoitettu Göktürkin aakkosilla “Jos haluat nähdä kuun, katso taivasta”. Turvallisuusjoukot aloittivat tutkimuksen sen selvittämiseksi, kuka ja mihin tarkoitukseen metalli lohko on tuotu tänne.

Lähde: hurriyet.com.tr

Ali Ergene

Metallilohko ja teksti “Jos haluat nähdä kuun, katso taivasta”

Miten löysin Göbeklitepe´n?

Turkki lähettää astronautteja kuuhun vuonna 2023

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.