Turkki lähettää astronautteja kuuhun vuonna 2023

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkissa löytyi mysteerinen metalli lohko lähiaikoina ja metalli lohkossa luki Göktürkin aakkosin“ jos haluat nähdä kuun, katso taivasta”. Metalli lohkon mysteeri on selvinnyt. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan aloitti Turkin avaruusohjelman muutama päivä sitten. Hän osallistui Turkin Avaruusjärjestö TUA:n järjestämään tilaisuuteen. Ohjelman motto on “Jos haluat nähdä kuun, katso taivasta”. Metalli lohkon pystyttäminen on ollut mainostemppu.

MAINOS!

Erdoğan on julkaissut Turkin 10 vuoden avaruusohjelman. Turkki lähettää astronautteja kuuhun vuonna 2023. Turkin tavoitteena on olla mukana avaruus kilpailussa ja suojella Turkin avaruusoikeuksia. Turkki on kehittänyt raketteja viime vuosina. Turkki tekee yhteistöitä muiden maiden kanssa. Erdoğan on sanonut että meidän on löydettävä turkkilainen nimi astronautti tai kosmonautti sanan tilalle. MHP puolueen puheenjohtaja on ehdottanut “Cacabey” nimen.

Turkilla on useita satelliitteja avaruudessa. Turkki on lähettänyt Türksat 5A satelliitin avaruteen Yhdysvalloista lähiaikoina. Elon Muskin omistama firma SpaceX on lähettänyt turkkilaisen satelliitin avaruuteen Floridasta. Elon Musk on käynyt tapaamassa Turkin edellisen ja nykyisen presidentin useita kertoja, Venäjän median mukaan Turkki tekee yhteistöitä myös Venäjän kanssa.

Lähde: Turkin media

Ali Ergene

“Jos haluat nähdä kuun, katso taivasta”

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.