Kuşadasıssa on kuvattu uhanalainen ruovikkokissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Ruovikkokissa

Turkin ensimmäinen lomailu kaupunki Kuşadasıssa ja sen kansallispuistossa on kuvattu uhanalainen ruovikkokissa matkapuhelimen kameralla.

MAINOS!

Dilek niemimaan -kansallispuistossa työskentelevä luonnonsuojeluryhmä huomasi villieläimen suojelun valvonnan aikana.

Ryhmän jäsenet, jotka yrittivät tunnistaa lajin kuvaamalla matkapuhelimella, totesivat eläimen olevan uhanalainen ruovikkokissa.

Kuşadası Dilek Peninsula Büyük Menderes Delta -kansallispuiston johtaja Koray Aşık totesi uutistoimistolle, että ruovikkokissa on yksi tärkeimmistä suojelluista lajeista kansallispuistossa.

Kertoen, että kansallispuiston alueella on runsaasti erilaisia ​​villieläimiä, Aşık sanoi: “Uhanalainen ruovikkokissa on villieläin, joka elää vapaasti Büyük Menderesin suistossa ja on erittäin tärkeä biologisen monimuotoisuuden kannalta. Se on välttämätön laji elämälle.

Lähde: ntv.com.tr

Wikipedian mukaan:

Viidakkokissa eli kaislikkokissa eli ruovikkokissa (Felis chaus) on pieni kissaeläin, jolla on pitkät jalat ja terävät korvat. Se elää Aasian eteläosissa ja Koillis-Afrikassa. Nisäkäsnimistötoimikunta on ehdottanut lajille uutta nimeä suokissa.

Viidakkokissan pituus on täysikasvuisena noin 50–94 cm ja sen hännän pituus on 23–31 cm. Täysikasvuinen yksilö painaa 4–16 kg. Lajin turkki on väriltään hiekanvärinen tai ruskehtavan harmaa ja sen kuviointi on epäselvä. Lyhyehkössä hännässä on tummia renkaita.

Viidakkokissan elinalue ulottuu lännessä Egyptiin ja idässä poikki Etelä-Aasian aina Indokiinaan ja Sri Lankaan asti. Levinneisyysalueen pohjoisraja kulkee Venäjällä, Volgan suistossa Kaspianmeren rannalla.

Viidakkokissauros ulvoo kiima-aikana äänekkäästi haukkumista muistuttavalla äänellä. Naaras parittelee usean uroksen kanssa. Vähän yli yhdeksän viikon kuluttua se vetäytyy pesäänsä ja synnyttää sinne vastasyntyneinä sokeat poikasensa.

Emo imettää poikasia noin 2 kuukautta, jonka jälkeen se opettaa niille saalistustaitoja. Poikaset selviävät omillaan 2–3 kuukauden kuluttua, jolloin ne myös hakeutuvat omille elinalueilleen. Paikoin naaras voi synnyttää kaksikin poikuetta vuodessa.

Viidakkokissa käyttää ravinnokseen pääasiassa kaniineja sekä hiiriä, rottia ja muita jyrsijöitä, joita se vaanii aluskasvillisuudessa. Laji voi toisinaan syödä myös liskoja, sammakoita ja käärmeitä.

Wikipedia

Ali Ergene

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.