Miksi EU on katsonut sivusta Syyrian tilannetta?

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Kuva: flickr.com

Miksi EU on katsonut sivusta Syyrian tilannetta?

Miksi EU on odottanut niin kauan?

MAINOS!

Minulla ja monilla on monta kysymystä mihin EU ei  ole vastanut koskaan tai suoraan. Pakolaistilanne on karkaamassa käsistä Turkissa. Syyrian sisällissota on kestänyt monta vuotta. Turkissa on 4 miljoona pakolaista. Turkissa on eniten pakolaisia maailmassa. Turkki on huutanut apua maailmalta monta vuotta ja varsinkin liitolaisilta EU:lta ja NATO:lta. Turkki ja turkkilaiset eivät kestä tätä painetta enää. Turkki on antanut pakolaisille omasta taskustaan 40 miljardeja dollaria tähän mennässä. Turkin ei ole pakko hoitaa yksin 4 miljoonaa pakolaista.

Turkki on tehnyt EU:n kanssa pakolaissopimuksen monta vuotta sitten ettei Turkki päästäisi pakolaisia Eurooppaan. EU on luvannut Turkissa oleskeleville pakolaisille 6 miljardeja euroa, viisumi vapaus turkkilaisille jne. EU ei ole noudattanut allekirjoittamansa sopimusta. Turkkilaisille ei ole viisumi vapaus edelleen. Luvattua rahamäärää ei ole annettu Turkissa oleville pakolaisille.

Turkki ei ole maailman sosiaali huoltaja. Muiden maidenkin on osallistuttava pakolaisongelman ratkaisuun. Niin Turkki on huutanut apua monta vuotta. EU ja EU:n kansalaiset luulevat että EU:n raja loppuu Kreikkaan. Te näette haaveita. EU:n turvallisuus rajat alkaa mihin Turkin rajat loppuu. Eli Syyriaan, Irakiin, Iraniin jne.

Kaksinaamaisella politiikalla ei voi rastastaa niin pitkälle. Nyt tuhannet pakolaiset ovat Kreikan rajalla. Pakolaisten määrä kasvaa koko ajan rajalla. Kuinka kauan Kreikka kestää tätä painetta? EU:n uudet asukkaat odottavat Kreikan rajan takana Turkissa. Turkki ei voi väkisin pitää pakolaisia Turkissa elleivät he halua olla Turkissa. Turkin väestörakenne muuttuu turkkilaisia vastaan. Minä en ymmärrä EU:n politiikkoja ja politiikkaa.

Suomessakin on sellaisia toimittajia että heidän kielen käyttö on todella ruma. Esim. yksi kirjoittaa että turkkilaisia sotilaita kuolee kuin sieniä sateella. Turkki yrittää epäsuoraasti turvata EU:ta ja EU:n asukkaita. Ovatko nämä toimittajat niin tyhmiä ettei ymmärrä mistään mitään. Joku haukkuu Turkin presidenttiä diktaattöriksi ja itsevaltiaksi. Säälittävä on se että näitä ihmisiä lisäksi palkitaan.

Toimittajat kirjoittavat koko ajan kuinka EU on antanut Turkille 6 miljardeja euroa, vaikka he hyvin tietävät ettei tätä summaa ole annettu Turkissa oleville pakolaisille. Faktat löytyy EU:n omilta sivulta. Vaikka  EU olisi antanut koko summan. Se on pikku raha 40 miljardia verrattuna. Ja tämä summa kasvaa koko ajan. Myös Turkilla on tarve oman kansan hyvinvoinnin nostamiseksi.

Minä Turkin presidentinä olisin tehnyt niin että olisin perustanut aikoja sitten pakolaisleirit lähellä Kreikkan ja Bulgarian rajan tuntumaan. EU olisi aikoja sitten tuntenut ja ymmärtänyt mikä paine Turkilla on. Mutta ei ole vieläkään myöhäistä. Tämä viesti on myös EU:n lisäksi turkkilaisille ja Turkin presidentille.

Jo pitkään on tiedotettu että tilanne Syyrian Idlibin alueella on katastrofaalinen. Turkin rajalla on jo 1,6 miljoona syyrialaista pakolaista ja lisää virtaa koko ajan. Miten Euroopan lehdistö paheksuu sitä että Turkki ei avaa rajaa? Idlibissä on vielä noin 4 miljoona ihmistä. Kaikkiko pitää päästää Turkkiin? Turkki tällä hetkellä avustaa rajan taakse Syyriaan kaikin mahdollisin voimin.

Ei kannata suuttua Turkkiin että miksi Turkki avaa EU:n rajat. Turkki on alkanut puhumaan sitä kieltä mitä EU ymmärtää. Turkki on pitkään sanonnut että islamafobia ja rasismia kasvaa Euroopassa. Tälläisten politiikan ja politiikkojen kannustamisen tulokset ovat kadastrofaalisia. Esim. Saksassa tapettiin 6 turkkilaista viikko sitten. Muistakaa myös toinen maailman sota.

Turkki on siellä Syyriassa oman ja EU:n turvallisuuden takia sekä viattomien syyrialaisten ihmisten takia joita hirmuhallitsija pommittaa. Eikö kukaan muista miten Syyrian sisällissota alkoi? Silloin kehoitettiin Turkkia menemään Syyriaan. Nyt kysytään miksi Turkki on Syyriassa? Turkki ei haaveile lisää maata. Miksi USA ja Venäjä on siellä? Onko ne Syyrian raja-naapureita?

Ali Ergene

Koronavirus on myös tuhonnut EU:n arvoja

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.