Motocrossin MM kisat Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Kuşadasıssa

Motocrossin MM kisat. Kuva: tmf.org.tr
Motocrossin MM kisat. Kuva: tmf.org.tr

MOTOCROSSIN MM KISAT TURKISSA

Tänä vuonna järjestetään Turkin Afyonkarahisarissa toista kertaa Motocrossin MM-kisat. Ensimmäisen kerran kisat järjestettiin siellä viime vuonna. Afyonkarahisar sijaitsee Länsi/Turkissa. Afyonkarahisarissa pidettävät kisat tuovat tuovat Turkille tuloja n. 200 milj. euroa. Noin 30 000 katsojaa tulee ympäri maailmaa.

MAINOS!

Kisa näytetään 180 kymmennessä maassa. Kisat alkoivat eilen ja loppuvat sunnuntaina. Kisojen lomassa Turkki mainostaa turismiaan, kulttuuriaan ja historiaa. Turkki on omalta osaltaan ollut panostamassa kansainvälisiin tapahtumiin ja haluaa myös tulevaisuudessa panostaa niihin. Kilpailu käydään kolmessa eri luokassa, MXGP, MX2 and WMX.

Paikan päällä tulevalle yleisölle on järjestetty erilaisia ilmaisia, kuten minigolfia ja pöytäjalkapalloa. aktiviteettejä. Yleisön viihtyvyydestä huolehditaan.

Afyonkarahisar on Turkin läntisessä osassa sijaitseva kaupunki. Tunnetaan myös nimellä Afyon. Afyonkarahisarilla on vahva historia takanaan ja sieltä löytyy paljon nähtävyyksiä ja historiallisia paikkoja ja rakennuksia, mm. Afyonkarahisarin linnoitus, joka on varmasti tärkein nähtävyys. Nähtävyyksistä kannattaa kokea Ulu Camii, ( Suuri Moskeija ). Ehdottomasti kannattaa myös nähdä Seldžukkien rakentama Altigöz-silta. Kaupungista löytyy myös arkeologinen museo.

Fatih Özcan
Fatih Özcan

Turkkilaiset televisiosarjat kiinnostavat ulkomailla