Sveriges Television (SVT) haastatteli yhtä PKK:n terroristijärjestön johtajista

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Ruotsalainen yleisradioyhtiö Sveriges Television (SVT) haastatteli yhtä PKK:n terroristijärjestön johtajista, Ferhat Abdi Şahinia Tukholman ja Ankaran välisissä keskusteluissa terrorismin tukemisesta.

MAINOS!

Şahin sanoi, että PKK:n Syyrian siipi, YPG, vastaisi Turkin mahdolliseen sotilaalliseen operaatioon Syyrian pohjoisosassa, Anadolu Agency (AA) raportoi.

Hän sanoi edelleen, että Ruotsin tukea YPG:lle on jatkettava.

SVT haastatteli äskettäin myös Salih Muslimia , YPG:n näkyvää hahmoa 25. toukokuuta Syyrian pohjoisosassa, missä hän piileskeli Yhdysvaltain sotilastukikohdassa.

Haastattelu tuli sen jälkeen, kun presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi aiemmin tässä kuussa, että koska terroristijohtajien puheita lähetetään Ruotsin valtiontelevisiossa, Turkki ei voi toivottaa heitä tervetulleeksi Natoon.

“NATO on turvallisuusjärjestö, ei terroristijärjestö”, hän sanoi.

“Turkki ei voi tukea Ruotsin Nato-pyrkimystä, kun sen valtiontelevisio lähettää terroristijohtajien haastatteluja ja sama koskee Suomea”, Erdoğan korosti.

Venäjän sota Ukrainaa vastaan sai Suomen ja Ruotsin hakemaan muodollisesti Naton jäsenyyttä 18. toukokuuta.

Mutta Turkki, joka on ollut liittouman pitkäaikainen jäsen, on ilmaissut vastustavansa heidän jäsenyyshakemuksiaan ja kritisoi maita terroristiryhmien, kuten PKK:n ja sen Syyrian siiven YPG:n, suvaitsemisesta ja jopa tukemisesta sekä maata koskevista asevientikielloista.

Vaikka kaksi Pohjoismaata sanoi, että neuvottelut kiistan ratkaisemiseksi jatkuvat, Erdoğan sanoi äskettäin, että Ankara ei ole saanut mitään vastausta vaatimuksiinsa, mukaan lukien terroristiryhmien tukemisen lopettaminen ja Ankaran asevientikieltojen poistaminen ja terrorismista epäiltyjen luovuttaminen.

Jokainen Natoon liittyminen vaatii yksimielisen tuen jokaiselta sen 30 jäseneltä.

Lähde: dailysabah.com