Tunnemme olomme turvalliseksi Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Annaliisa & Olli Ollila, Alanya
Annaliisa & Olli Ollila, Alanya

Suomalainen pariskunta: Tunnemme olomme turvalliseksi Turkissa

Turkkilainen DHA uutistoimisto on haastatellut suomalaista pariskuntaa Turkin Alanyassa. Suomalainen pariskunta Annaliisa Ollila (75) ja Olli Ollila (78) ovat päättäneet olla omassa asunnossa Alanyassa Turkissa, kun covid 19 pandemia iski täysillä koko maailmaa ja Turkkia.

MAINOS!

Pariskunta tuli Suomesta Turkkiin viimeisellä lennolla ennen kuin lentokiellot ovat alkaneet. Pariskunta viettää pandemia aikoja Alanyassa. He tuntevat olonsa turvalliseksi Turkissa. He sanovat että pandemia prosessi hoidetaan erittäin hyvin täällä.

Maailmanlaajuisesti levinnyt pandemia on eristänyt ihmiset koteihinsa maailmalla. Turkissa asuvat ulkomaalaiset ovat päättäneet viettää pandemia aikaa Turkissa sanoen että he tuntevat olonsa turvalliseksi Turkissa vaikka yli puolet maailman väestöä on sulkeutunut koteihin pandemian takia. Yksi heistä on Annaliisa ja Olli Ollila.

Suomalainen pariskunta viettää kevät ja kesät Turkissa. He ovat Suomessa talvi kausina. Pariskunta on ollut naimisissa 55 vuotta. Heillä on 3 lasta ja 4 lastenlasta. Annaliisa on entinen muotisuunnittelija ja Olli on entinen sotilas. Pariskunta viettää eläkeaikoja Turkissa.

He ovat harrastaneet tätä rutiinia 10 vuotta. He ovat viettäneet kesät Turkissa kertaakaan rikkomatta heidän rutiinia. Pariskunta sanoo että he tulivat Suomesta Turkkiin viimeisellä lennolla ennen kuin lentokiellot ovat alkaneet. Pariskunta painottaa tuntevansa olonsa turvalliseksi Alanyassa Turkissa. He haluavat nimenomaan viettää pandemia prosessia omassa kodissa Turkissa.

“Haluamme mieluummin olla Alanyassa”

He ovat omistaneet asunto Alanyassa 10 vuotta ja he tulevat tänne kahdesti vuodessa. He ovat pitäneet tästä rutiinista kiinni myös pandemian aikana. Suomalainen pariskunta kertoi, miten he tulivat viimeisellä aikataulun mukaisella lennolla Turkkiin 15. maaliskuuta. Huolestuimme että meidän lennot perutaan kun olimme vielä Suomessa. Onneksi meidän lento ei peruutettu ja olemme nyt täällä.

Tiesimme että voimme jäädä Alanyaan viikkoja ja karanteeni voi viedä kauan. Vietimme aikaa ystävän kanssa ensimmäisellä viikolla. Olemme nauttineet yhdessä Alanyasta. Karanteeni alkoi viikon jälkeen 23. maaliskuuta. Olemme täällä kotona karanteenin aikana. Haluamme mieluummin olla Alanyassa.

Kaikenlaiset tarpeet täytetään täällä.  Suomen valtio on järjestänyt Suomen kansalaisille muutama lento Turkista Suomeen. Olemme valinneet jäädä mieluummin Alanyaan. On erittäin mukavaa olla täällä Alanyassa. Olemme täällä turvassa ja kaikki on kunnossa. Suunnittelemme palata Suomeen kesäkuussa. Olemme täällä nyt ja olemme myös onnellisia täällä.

“Tiedämme että olemme turvassa Alanyassa”

Meillä on kymmenen vuotta pitkää rutiini. Me emme halua keskeyttää tätä rutiinia. Olemme omistaneet asunto Alanyassa 10 vuotta. Olemme aina tulleet maalis-huhtikuussa Alanyaan. Sen jälkeen lähdemme Suomeen heinä-elokuussa.

Silloin Suomen kesä on parhaimmillaan. Tulemme uudestaan syksyllä Alanyaan ja jouluksi Suomeen. Olemme uskollisesti toteuttaneet meidän rutiini myös nyt karanteeni aikana. Tiesimme, että olisimme turvassa Alanyassa, joten olemme täällä nyt. Olemme myös onnellisia täällä.

“Tietojen virta on erittäin nopea Turkissa”

Olli Ollila sanoi että karanteeni prosessi hoidetaan melko hyvin Turkissa. Meillä on mukava ilma ja hyvä asunto täällä. Naapurit ovat auttavaisia. He tuovat meille jopa ruokaa. Tunnemme että he ovat aina kanssamme. Meille tulee säännöllisesti tietoja sähköpostitse ja puhelin viestillä.

Tietojen virta on erittäin nopea täällä. Saamme tietoja kaikista tilanteesta. Tunnemme itsemme erittäin paljon turvalliseksi täällä. Tunnen että Turkki on todella sisälläni. Olen erittäin onnellinen täällä. Olemme turvassa täällä.

“Saamme erittäin hyvää palvelua täältä “

Alanyan kaupungin ulkomaalaisille perustama valtuusto on koordinoinut suojamaski jakelut täällä. Meidän Alanyan suomalaiset yhdistyksen (Alanya Finliler Derneği) puheenjohtaja kyseli meiltä että tarvitsemmeko suojamaskeja. Alanyan kaupunki on toimittanut kotiin asti suojamaskeja meille. Saamme niin hyvää palvelua täällä.

“Olemme tehneet oikean päätöksen tulla Turkkiin”

Alanyan matkailun edistämiskeskuksen hallituksen jäsen ja Antalyan kaupan ja talous klubin puheenjohtaja ja hotellin omistaja Şükrü Cimrin kertoi että hän on tuntenut Ollilan pariskunnan jo vuosia.

Turkin taistelu pandemia vastaan hämmästyttää koko maailmaa. Alanyassa asuvat ulkomaalaiset tietävät Turkin organisaatiokyvyn ja he luottavat erittäin paljon Turkkiin. Heistä suurin osa ovat omistaneet täällä asuntoja monta vuotta. Yli 45000 asuntoa on myyty ulkomaalaisille tähän asti Alanyassa.

Hän jatkoi että Alanyassa asuu useita satoja ulkomaalaisia tällä hetkellä jo. Heidän kaikki tarpeet toimitetaan karanteenin aikana. Suojamaskit toimitetaan kotiovelle asti. He tuntevat olonsa erittäin turvallisiksi täällä ja he mainostavat sosiaalisessa mediassa muissa kanavissa Alanyaa ja Turkkia. He ovat yhteydessä heidän perheiden ja ystävien kanssa kotimaihinsa.

Maiden vertailu

He vertailevat Turkkia ja heidän kotimaata pandemian hoidossa joten he valitsevat jäädä Turkkiin. Suomen valtio on järjestänyt lennon halukkaille kansalaisille. Osa heistä eivät halunneet palata Suomeen. He sanovat että me olemme turvassa täällä. Pysymme täällä niin kauan kuin sallitaan olla täällä.

Turkin ulkoministeriö on julistanut että Turkki ei sakota oleskeluluvan umpeen menemisestä pandemian aikana. Koska he ovat jumissa Turkissa pandemian takia. Melkein kaikkien maiden rajat ovat kiinni ja ei ole lentoja. Alanyan ulkomaalaiset ovat erittäin tyytyväisiä tästä päätöksestä.

Cimrin jatkoi että Alanyan ulkomaalaisvaltuusto ja viranomaiset ovat yhteydessä heidän yhdistyksiin, organisaatioihin tai heihin henkilökohtaisesti. He ovat tyytyväisiä täällä. Ulkomaalaiset sanovat että “Olemme tehneet oikean päätöksen, onneksi olemme Alanyassa”

Lähde: DHA uutistoimisto

Ali Ergene

Hyvä mieli Alanyan suutarista

Kotiini Turkissa – Olavi Leinonen (Alanya)

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.