Turkkilainen yritysidea ”kelluva tehdas”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Laiva
Kuva ei liity uutiseen. Kuva: pexels.com

Turkkilainen yritysidea ”kelluva tehdas”

Koronaviruksen takia suojamaskeista on tullut tärkeä osa elämäämme ja perustarvetta. Suojamaskin kysyntä kasvoi kaikialla mailmassa. Tietenkin kilpailu on myös kova alalla. Turkkilainen firma A&S Holding on keksinyt mainion idean suojamaskin nopeasti toimittamiseen eteenpäin kohde maalle. Yritysidea on ainutlaatuinen. Se on ”kelluva tehdas”.

MAINOS!

A&S Holdingin hallituksen puheenjohtaja Uğur Akkuş kertoi miten yritysidea on syntynyt. Hän kertoi että idea syntyi yli kysynnästä. Amerikasta tuli meille tilauksia ja joka tilaus oli 100-150 miljoona kappaletta. Titenkin joka tilauksella oli kiire ja hätä. Meidän oli mahdotonta toimittaa tilauksia hyvin nopeasti.

Olemme tutkineet asiaa. Meidän kuukausi kapasiteetti oli 200 miljoona kappaletta. Eli joka tilauksen valmistamiseen menee aika 2 viikkoa ja logistiikkaan 1-1/2 kk.  Meille jopa tarjottiin perustaa tehdas Amerikkaan että voitaisiin toimittaa tilaukset nopeasti paikan päällä. Olemme myös tutkineet sen. Firman ja tehtaan perustamiseen Amerikkaan tarvittiin vähintään 6 kk. Se oli liian pitkä aika. Aika oli hyvin tärkeä. Meillä ei ollut aikaa tuhlata. Mutta perustimme ”kelluva tehdas” firman Turkkiin 28 päivässä.

Olemme huomanneet että logistikkaan menee hyvin pitkä aika tavaroiden viemiseksi Amerikkaan. Olemme miettineet miten voidaan käyttää logistiikka aikaa meidän eduksi. Sitten idea syntyi ”kelluva tehdas”. Koska meidän tavarat toimitetaan laivoilla kohde maahan. Pandemian takia tavaraliikenne on melkein pysähtynyt merellä. Laivojen myynti hinnat ovat laskeneet hyvin radikaalisesti.

Olemme tutkineet meille sopivimmat laivamallit. Olemme ostaneet useita laivoja kun sopiva laivamalli on löytynyt. Olemme tehneet muutoksia laivoissa Tuzlan telakalla Istanbulissa. ”Kelluva tehdas” tuotanto alkaa kesäkuun lopussa. Se tuo meille paljon etuja. Toimitamme tilaukset hyvin nopeasti. ”Kelluva tehdas” suojaa meitä ja tuotteita pandemialta. Olemme suojassa laivassa. Jokainen ”kelluva tehdas” tuottaa vähintään 500 miljoona kappaletta suojamaskeja ja haalareita matkalla kohde maahan asti.

Jos saadaan lupa niin yksi ”kelluva tehdas” jatkaa tuotantoa Amerikan satamassa. Toiset laivat lähtevät Latinalaiseen Amerikkaan ja Lontooseen. Kun ”kelluva tehdas” idea menestyy niin tarkoitus on laajentaa toimintaa Afrikan mantereelle, Qatariin Arabian niemimaalle, Pietariin Venäjälle ja Skandinavian maihin.

Lähde: hurriyet.com.tr

Ali Ergene, Turkin Uutisten perustaja.
Ali Ergene, Turkin Uutisten perustaja.

OSTA KASVOMASKI

Turkin koronavirustilanne

Maailman tilanne

Turkkilaiset televisiosarjat kiinnostavat ulkomailla

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.