Turkin historiassa ensimmäinen kerta

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: pxhere.com

Turkin historiassa ensimmäinen kerta

Energia- ja luonnonvaraministeri ministeri Fatih Donmez  Olemme löytäneet öljyä “Diyarbakirin ‘Marble-1’ öljynporaus kentältä 3500 m syyvyydestä. Turkin historiassa ensimmänen öljyn löytö tällä tekniikalla. Turkki on ottanut käyttöön hydraulisen murtamisen teknisen menetelmän. Tämä uusi menetelmä on nopeasti leviämässä maailmalla. Tällä menetelmällä porataan kivien houkosiin jäänyt öljy.

MAINOS!

Turkki on viime vuosina aloittanut tekemään paljon töitä energia alalla. Turkki etsii öljyä mustalla merellä ja Välimerellä. Turkki myös tuottaa maakaasua. Uusi maakaasu esiintymä on löytynyt Trakyan alueelta viime viikolla. Maakaasu tuotanto on kaksinkertaistunut alueella. Siirtin maakunnasta löytynyt myös öljyä. Arvioidaan alueella on 2 miljoona bareleja öljyä.

Turkin öljy ja maakaasu tuotanto oli historiansa suurin viime vuonna 2018. Se oli 40,3 miljoona bareleja. Uudella menetelmällä löydetty öljy on korkea laatuista 45 API. Se on maailmalla tunnustettujen laatujen yläpuolella. Uudella alueella arvioidaan olevan 5,26 miljoona barelleja öljyä. Alueella on tarkoitus porata lisää 50 porauskenttää. Tällä uudella menetelmällä saadaan uutta tietoja ja taitoja.

Lähde: aksam.com.tr

Ali Ergene

Turkki on löytänyt merkittäviä määriä maakaasua mustaltamereltä

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.