Tulliliiton päivittäminen hyödyttäisi sekä EU: ta ja Turkkia

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: flickr.com

Tulliliiton päivittäminen hyödyttäisi sekä EU: ta ja Turkkia

Turkki ja EU ovat samassa veneessä globalisaation, monenvälisyyden ja kauppakriisien parissa, sanoo EU: n valtuuskunnan päällikkö Turkissa “Tulliliiton päivittäminen hyödyttäisi sekä EU: ta jaTurkkia” Tutkimukset osoittavat, että Turkin ja EU: n tulliliiton päivittäminen hyödyttäisi molempia osapuolia, EU: n Turkin edustuston päällikkö sanoi keskiviikkona 20.3.2019.

MAINOS!

Turkin ja EU: n välinen kauppamäärä oli äskettäin 150 miljardia euroa (170 miljardia dollaria), Christian Berger kertoi Istanbulissa pidetyssä  seminaarissa tulliliitosta. Hän korosti, että Turkin yritysten olisi noudatettava standardeja mahdollisen täysjäsenyyden ja tulliliiton puitteissa.

Poliittiset kysymykset ovat vaikeuttaneet EU: n ja Turkin välistä kehitystä, hän totesi: “EU ja Turkki sopivat monista, monista asioista, olemme samassa veneessä, kun on kyse globalisaatiosta, olemme samalla veneellä monenvälisyyden periaatteissa. ” “Ei vain poliittisia kysymyksiä vaan myös kauppakysymyksiä, Maailman kauppajärjestön periaatteiden kunnioittamista”, Turkki ja EU ovat yhdessä.

Maailmanlaajuisiin kauppakriiseihin viittaamalla Berger sanoi, että Turkki ja EU ovat myös samassa tilanteessa. Istanbulin kauppakamarin johtaja Sekib Avdagic sanoi, että EU: n pitäisi antaa Turkille oikeus osallistua tulliliiton päätöksentekomenettelyyn ja täydentää Turkin viisumivapausprosessia kaupan esteiden poistamiseksi.

Vuoden 2016 sopimuksessa Turkki ryhtyi toimiin pakolaisten EU-maihin pääsyn estämiseksi, ja EU oli luvannut ryhtyä toimiin viisumivapautta ja tulliliiton ajantasaistamista varten. Turkki on valittanut, että EU ei ole toteuttanut sopimusta loppuun asti.

“Turkilla on rajalliset oikeudet yhteismarkkinoilla, EU: ssa on 26 vapaakauppasopimusta, jotka kattavat 37 maata ja aluetta, Turkki on velvollinen hyväksymään kaikki sopimukset”, Avdagic lisäsi.

Lähde: aa.com.tr

Ali Ergene

“Turkki on poliittisesti erittäin tärkeä Suomelle”

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.