Wonderland Eurasia, uusi matkailu kohde Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Ankapark
Wonderland Eurasia

Wonderland Eurasia, uusi matkailu kohde Turkissa

Euroopan suurin teemapuisto avasi ovensa vierailijalle keskiviikkona (20.3.2019) Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Presidentti Recep Tayyip Erdogan avasi keskiviikkona Euroopan suurimman teemapuiston pääkaupungissaan Ankarassa.

MAINOS!

Ankaparkilla on suuri panos kaupunkiin,” Erdogan kertoi maamerkkihankkeen avajaisissa, jota kutsutaan myös Wonderland Eurasiaksi. Hän sanoi, että hanke kasvattaa Ankaran tunnettuvuuden arvoa. Puisto on avoinna maksutta vierailijoille 31.3.2019 päivän iltaan saakka.

Ankapark, jossa on yksilöllisesti suunnitellut 1217 huvilaitteita, siellä on myös maailman toiseksi suurin suihkulähde, jonka korkeus on 120 metriä ”Ankapark on myös ympäristöystävällinen hanke, jossa on 10 megawatin aurinkoenergiajärjestelmä, joka täyttää puiston sähkö tarpeen”, Erdogan lisäsi.

Ankapark
Kuva: ankara.bel.tr

Hän totesi, että hanke, jonka kustannukset olivat noin 1,4 miljardia turkkilaista liraa (255 miljoonaa dollaria), tuotto Ankaran metropolin kunnalle on vuosittain noin 50 miljoonaa liraa (9,1 miljoonaa USA dollaria). Noin 5 miljoonaa kotimaista ja ulkomaista matkailijaa odotetaan vuosittain vierailemaan Wonderland Eurasiaan. Noin 5 miljoonaa kotimaista ja ulkomaista matkailijaa odotetaan vuosittain vierailemaan Wonderland Eurasiaa, joka tunnetaan myös nimellä Ankapark.

Parkin rakensi Ankaran Metropolitan Municipality, ja sen pinta-ala on 1,3 miljoonaa neliömetriä. Puistossa on yli 2 miljoonaa kasvilajia ja puita sekä 5 kilometrin (3,1 meripeninkulman) rautatiejärjestelmä ja noin 6 800 autopaikkaa.

Wonderland Eurasia

Gazi Mahallesi, 06560 Yenimahalle, Ankara

Lähde: aa.com.tr

Ali Ergene

Ankaran suomalaiset

Tietoa Ali Ergene 1150 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.