“Turkki on poliittisesti erittäin tärkeä Suomelle”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Suomen Ankaran Suurlähettiläs Päivi Kairamo Kuva: flickr.com

Suomen Ankaran Suurlähettiläs Päivi Kairamo: “Turkki on poliittisesti erittäin tärkeä Suomelle”

Suomen Ankaran Suurlähettiläs Päivi Kairamo puhui Suomen ja Turkin suhteista AA uutistoimiston toimittajalle.

MAINOS!

Ankaran Suurlähettiläs tehtävän viime vuoden syyskuussa aloittanut Päivi Kairamo: “Tulin Turkkiin vallankaappausyrityksen jälkeen. Viime vuosi oli poikkeuksellinen vuosi joka heijastui meidän työhömme. Maassa tilanne oli erilainen ja kaikki me maassa työskentelevät suurlähettiläät olimme kiireisiä, kun seurasimme Turkin poliittista tilannetta.”

Kairamo jatkoi: “Suomen suurlähettiläänä tehtäväni kuuluu seurata myös lähialueiden Irakin, Syyrian pakolaisvirtaa joten aloitin työt nopeasti. Turkki on poliittisesti erittäin tärkeä Suomelle. Suomen Ankaran suurlähetystö on kooltaan suuri Suomen kaltaiselle pienelle maalle joten halusin tulla Turkkiin.”

“Istanbul on kiehtova maailman pääkaupunki”

Kariamo kertoi, että molemmilla mailla on vuosisatojen ajan ollut historiallinen ystävyys. Kieltemme välillä on myös yhtymäkohtia, kielirakenne ja jotkut sanat ovat samoja. Vaikka ei ole tieteellisiä todisteita vahvasti uskotaan että olemme olleet aikoinaan samalla alueella ja sen jälkeen olemme kulkeneet eri suuntiin.

Turkki on Suomen kansan rakastama lomamaa ja monet suomalaiset asuvat Alanyassa ympäri vuoden. Olen käynyt monessa eri kaupungissa Turkissa, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Antalya, İzmir, Trabzon. Jokaisella kaupungilla oma kauneus. Ennen suurlähettilääksi tuloani olen ollut sitä mieltä että Istanbul on kiehtova maailman pääkaupunki.

Käännös: Helena Ergene & Ali Ergene

Lähde: aksam.com.tr

Ankaran suomalaiset

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.