Turkki on löytänyt merkittäviä määriä maakaasua mustaltamereltä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkki on löytänyt merkittäviä määriä maakaasua mustaltamereltä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on kertonut suorassa lähetyksessä että Turkki on löytänyt merkittäviä määriä maakaasua mustaltamereltä. Ensimmäisen maakaasu löydön määrä on 320 miljardia m3.

MAINOS!

Tämä löytö mullistaa Turkin tulevaisuutta. Turkki suunnittelee ottaa käyttöön maakaasuvarantoja jo vuonna 2023. Tämä löytö vahvistaa Erdoğanin asemaa Turkissa. Turkki odottaa löytävänsä lisää maakaasu varantoja mustaltamereltä. Löydetty määrä riittää Turkille 7 vuotta.

Löydetty maakaasu on laadukasta eli taloudellisesti hyvin kannattavaa. Ennen alueella on etsitty maakaasuvarantoja. Suuryhtiöt ovat tehneet 150 porausta alueella. Poraus aluksella työskentelee kaksi Euroopan kansalaista jotka ovat hakeneet Turkin kansalaisuutta sen takia että oman maan viranomaiset ovat painostaneet heitä. Eli peli on kovaa alalla.

Turkki on 3 kärkimaan joukossa merellä varantojen etsinnässä ja poraamisessa.  Odotetaan että Turkkia tukevien maiden rivi vahvistuu itäisellä välimerellä. Tämä löytö voi tarkoittaa että se tuo Venäjälle ja maakaasu markkinoille lisää kilpailua. Tästä tilanteesta hyötyy eniten EU maat ja tietenkin Turkki.

EU:n ja Turkin riippuvuus vähentyy Venäjän maakaasusta. Se vaikuttaa myös maakaasun markkina hintaa. Erdoğan on kutsunut Itäisen välimeren maat pöydän ääreen neuvottelemaan konfliktien ratkaisemiseksi. Turkki toivoo löytävänsä lisää maakaasuvarantoja mustalta mereltä. Odotetaan että Turkista tulee energia maa kuten Norja.

Ali Ergene
Ali Ergene

Asuntokiinteistöjen myynti Turkissa oli ennätyksellistä heinäkuussa

Suomen ja Turkin välinen kauppa

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.