Kappadokian pimeän kirkon freskot vievät kävijät ajassa taaksepäin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: wikimedia.org

Kappadokian pimeän kirkon freskot vievät kävijät ajassa taaksepäin

HistoriallinenKaranlık Kilise  (Pimeä kirkko) Kappadokiassa, joka on yksi Turkin suosituimmista turistikohteista, vie vierailijat takaisin historian syvyyteen vuosisatojen vanhoilla freskoillaan.

MAINOS!

Kirkko sijaitsee Göreme-ulkoilmamuseon sisällä, joka on Unescon maailman kulttuuriperinnön kohde. Sen freskot ovat hyvin säilyneet, koska hyvin vähän valoa pääsee pienen ikkunan läpi rakennuksen narthex-osasta.

Alkuperäiset freskot kuvaavat raamatullisia kohtauksia, kuten “Viimeinen ehtoollinen”, “Matka Betlehemiin”, “Syntymä”, “Raamatun magi” (kolme viisasta miestä), “Kaste”, “Lasaruksen herättäminen”, “Triumfaali pääsy Jerusalemiin”. “Jeesus ristillä” ja “Abrahamin vieraanvaraisuus”. Kirkko veistettiin pehmeisiin tuffikkiviin 1100-luvulla. Se on yksi harvoista palvontakeskuksista, joissa on freskoja Raamatussa ja Toorassa kuvatuista tapahtumista. Turistit voivat saada tietoa seinillä ja katolla kuvatuista kohtauksista kirkon virkamiehiltä.

Ammatillinen opas Murat Dinç kertoi Anadolu Agencylle (AA), että kirkko on tärkeä kohde kristittyille. Alueella vierailevat ulkomaiset turistit tutkivat pimeässä kirkossa olevia freskoja suurella mielenkiinnolla, Dinç sanoi ja lisäsi: “Sisäiset freskot vievät vierailijat ajassa taaksepäin. Alueella on paljon historiallisia kirkkoja, mutta Tummassa kirkossa on parhaiten säilyneitä freskoja. Tässä on kuvattu erilaisia kohtauksia Jeesuksen syntymästä hänen ristiin naulitsemiseen.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Efesos on lähellä lomakaupunki Kuşadasıa