Turkin katastrofi- ja kriisinhallinta organisaatio (AFAD) on varautunut Afrin kaupungin siviilien pakolaisvirtaan

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva; Afrinin keskusta

Turkin katastrofi- ja kriisinhallinta organisaatio (AFAD) on varautunut Afrin kaupungin siviilien pakolaisvirtaan

Turkin katastrofi organisaatio valmistaa pakolaisleirejä ja humanitaarista apua mahdolliseen pakolaisvirtaan.

MAINOS!

Turkin katastrofi- ja kriisinhallinta organisaatio (AFAD) on laatinut valmiussuunnitelmia siviilien mahdollisesta liikkumisesta Afrinista kohti Idlibin maakuntaa, Afrinista etelään ja Azaziin, Afrin itäpuolella sijaitsevaan kaupunkiin, jonka Turkki otti haltuun Eufrate Shieldin operaatiossa.

AFAD keskittyy parhaillaan kahteen humanitaariseen operaatioon Afrin maakunnassa: pakolaisleirit Afrin siviilien mahdolliselle liikkumiselle ja nykyinen humanitaarinen apu siviileille, jotka asuvat kaupungeissa ja niillä alueilla millä Turkin armeija on jo suorittanut sotilasoperaatioita.

AFAD-päällikkö Mehmet Güllüoğlu kertoi Hürriyet Daily Newsille 13. maaliskuuta pidetyssä haastattelussa. “Olemme määrittäneet yhdeksän leirintäaluetta Euphrates Shield -alueella ja Idlibissä ja valmistautuneet.Voimme tarvittaessa perustaa leirejä Afrinissa. Mutta emme vieläkään pysty ennustamaan, kuinka monta ihmistä voi paeta Afrinin keskustustasta, joten valmistelut tehdään käynnissä olevan Operation Olive Branchin mukaan.”

”Jotkut Afrinista pakenevat ihmiset ovat menneet Syyrian hallinnon hallitsemaan käytävään. Mutta suurin osa heistä joutuu pysähtymään PYD: n[Democratic Union Party] puolelle.” hän sanoi.
Afrinista ei ole vieläkään tapahtunut massamuuttoa, hän sanoi. Hänen mukaansa tähän on kaksi syytä. “Yksi on se, että PYD estää siviilien Afrinista pakenemisen. Toinen on turkkilaisen armeijan hyvä kohtelu siviileihin, kun he suorittavat sotilasoperaatiota “, hän sanoi.

Operaation seurauksena Turkki odottaa väestöliikennettä Euphrates Shield -alueen ja Afrin välillä, koska paikallisten asukkaiden odotetaan saapuvan kotikaupunkiinsa,hän sanoi. AFAD tarjoaa myös humanitaarista apua Afrin kylissä ja kaupungeissa asuville siviileille, joista Turkin armeija “puhdisti PYD: n”, Güllüoğluin mukaan.

“Vaikka Afrin kylien turvallisuus säilytetään, tarjoamme apua, kuten ruokaa ja lääkettä”, hän totesi. Turkki sanoi 13. maaliskuuta, että sen armeija ja liittoutuneet kapinalliset ovat ympäröineet Afrin keskustan, jossa asuu noin 350 000 ihmistä ja jota hallitsee YPG(People’s Protection Units). Satoja siviilejä nähtiin pakenevan Afrinissa 12. maaliskuuta, jolloin autot saivat vietyä runsaasti henkilökohtaisia tavaroita ja ihmisiä kohti itäisiä alueita.

AFAD toimii Idlibin pakolaisleirillä. ”Idlibin maakunta on toinen alue, jossa AFAD harjoittaa humanitaarista toimintaa. Heillä on pakolaisleiri, joka on perustettu Daraan, jonka asukasluku on 2,5 miljoonaa. Virasto antaa tukea myös muille humanitaarisille järjestöille ja heidän leireilleen Idlibissä,” hän sanoi.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Ali Ergene

Turkin humanitaarinen avustussäätiö (IHH) lähettää tukea perheille kyliin Afrinissa

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.