Turkin kotimainen auto esiteltiin CES-teknologiamessuilla Las Vegasissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

togg
Turkkilainen sähköauto TOGG

Turkin kotimainen auto esiteltiin CES-teknologiamessuilla Las Vegasissa

Kotona järjestetyn suurenmoisen paljastumisen jälkeen joulukuun lopulla Turkin ensimmäinen kotimainen autoprojekti teki kansainvälisen debyyttinsä kulutuselektroniikan näyttelyssä (CES), joka pidettiin Las Vegasissa 7. – 10. Tammikuuta.

MAINOS!

Puheenvuorossaan CES-paneelissa nimeltään “Luodaanko uusi liikkuvuuden aikakausi”, Turkin Automobile Joint Venture Groupin (TOGG) toimitusjohtaja Gürcan Karakaş keskusteli Turkin kotimaisesta autosta, joka tulee olemaan täysin sähköinen. Yleisö koostui globaalin autoteollisuuden johtavista nimistä. Karakaş kertoi puheessaan siitä, kuinka Turkin autoteollisuus muuttuu integroituneeksi liikkuvuusjärjestelmäksi.

TOGG määrittelee kotimaan auton älylaitteeksi ja kävelytietokoneeksi, ei pelkästään ajoneuvoksi, joka liikkuu pisteestä A pisteeseen B. Siksi kotimaista autoa voitaisiin tietenkin pitää näytteillä teknologiamessuilla, ei pelkästään perinteisinä autonäyttelyinä. Jos näin tapahtuu, C-maastoauto, jonka on tarkoitus tulla markkinoille vuoden 2022 puolivälissä, saattaa virallisesti debyyttiä tulevassa CES: ssä.

Teknomessuista on viime vuosina tullut automerkkien suosikki alusta. Autonvalmistajat eelistavat yhä enemmän CES: ää, joka yhdistää teknologiayrityksiä, perinteisiin auto-esityksiin verrattuna, kuten Detroitissa, Frankfurtissa ja Pariisissa.

Tapahtumassa isännöivät Audi, BMW, Byton, Daimler, FAW Group, FCA (Fiat-Chrysler), Fisker, Ford Motor Company, Honda, Hyundai Group, Lexus, Nissan ja Toyota. Alateollisuusyritykset, kuten Bridgestone, Bosch, Valeo, Toyota Boshoku, Aisin Group, Continental ja Osram, esittelivät myös uusinta tekniikkaansa CES 2020 -tapahtumassa.

TOGG on kehittänyt ja suunnitellut Turkin 60-vuotisen unelman tuotteen, vain 18 kuukautta.

TOGG: n tavoitteena on tulla Turkin ensimmäiseksi globaaliksi tuotemerkiksi, ja pyrkii siksi esittämään uutuuksia ja ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka koskevat sen julkistamien autojen teknisiä ominaisuuksia ja varusteita.

Konsortion C-segmentin urheiluajoneuvo (SUV) on ensimmäinen sähkösyntyinen maastoauto Euroopassa. Se ylittää myös kilpailijat, joilla on pisin akseliväli, suurin sisäinen tilavuus ja nopein nouto.

Täysin sähköisellä maastoautolla on kaksi erilaista kokoonpanoa: 200 hevosvoimaa tai 400 hevosvoimaa. 400 hevosvoiman nopeus nousee nollasta 100 km / h 4,8 sekunnissa. Sen etäisyys on jopa 500 kilometriä, ja sen paikallisesti tuotettu litium-ioni-akku saavuttaa 80%: n varauksen 30 minuutissa.

TOGG koostuu viidestä Turkin johtavasta teollisuusryhmästä, jotka ovat yhdistäneet voimansa auton rakentamiseksi. Se perustaa tehtaan Luoteis-Bursan maakuntaan, jota usein kutsutaan Turkin autoteollisuuden pääkaupungiksi. Bursan Gemlik-alueella sijaitsevan tehtaan uraauurtavan seremonian odotetaan pidettävän tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Lähde: anews.com.tr

Helena Ergene

Suomalainen henkilöauto saa olla Turkissa 24 kk