Vahid Bahrami: Turkin tie kohti demokratiaa

Google mainos

Vahid Bahrami

Turkin tie kohti demokratiaa

Kuka on Vahid Bahrami?

Olen 25-vuotias. Olen taustaltani kurdi. Olen asunut Suomessa yli 15 vuotta. Opiskelin Istanbul Sehir yliopistossa historiaa. Ennen kuin lähdin Turkkiin, minulla oli paljon ennakkoluuloja. Ensiksi halusin piilottaa etnisen taustani, sillä olin saanut sellaisen kuvan, että turkkilaiset vihaisivat kurdeja. Ehdin asua Istanbulissa muutaman päivää, kunnes tajusin asioiden olevan täysin erilaista kuin mitä mediassa olin lukenut. Asuin melkein 3 vuotta Istanbulissa ja yksikään kerta en kohdannut minkäänlaista rasismia, päinvastoin turkkilaiset rakastivat kurdeja. Suurin osa turkkilaisista ystävistäni kuuntelivat päivittäin kurdin kielistä musiikkia.

Mistä syystä päätit kirjoittaa Turkista?

Päätin jo tuolloin, että minun on pakko kirjoittaa kirjaa, jossa kerron totuudet, vaikkakin aluksi hieman aloin epäröidä. Viime kesänä (2018) päätin toteuttaa suunnitelmani. Vaikkei minulla ollut kokemusta, niin päätin vain kirjoittaa kaikkea mitä olin nähnyt, kokenut ja opiskellut.

Vahid Bahrami Turkissa
Vahid Bahrami

Mitkä asioita käsittelet kirjassasi?

Päätin antaa kirjalle nimen Turkin tie kohti demokratiaa. Syynä oli omat kokemukset ja Turkin tämän hetkinen poliittinen tilanne. Turkissa on tapahtunut lukuisia vallankaappauksia, joista viimeisin tapahtui 2016. Onneksi se jäi vain yritykseksi. Vaikka asiaa oli paljon, niin päätin kirjoittaa mahdollisimman vähän, sillä liian paksu kirja saattaa vähentää kiinnostusta.

Tuleeko lisää kirjoja?

Olen kirjoittamassa toista kirjaa, jonka aiheena on terroristijärjestö PKK:n synty ja sen aiheuttamat tuhot Turkissa ja sen naapurimaissa. Kirjan nimi on: Edustaako PKK kurdeja? Monet länsimaalaiset luulevat, että PKK ajaa kurdien etuja. Viittaahan sen nimi jo kurdeihin: ” Partiya Karkerane Kurdistan” suomeksi Kurdistanin työväen puolue. Kirjan voi tilata elokuussa 2019.

Vahid Bahrami:n kirja
Vahid Bahrami:n kirja

Voitte tilata Vahidin kirja: turkintiekohtidemokratiaa@gmail.com

Haastattelu:

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 123 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.