Turkin viranomaiset tiukentavat toimenpiteitä uuden maahanmuuttovirran torjumiseksi

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Huolet laittomien maahanmuuttajien lisääntyvästä tulosta ovat kasvaneet viime viikkoina, kun sosiaalisessa mediassa julkaistut uudet videot osoittavat afgaanivirran saapuvan Turkkiin sen itäisen rajan kautta Iranista.

MAINOS!

Sisäasiainministeriö varoitti rajamaakuntien paikallisviranomaisia uudelta muuttoliikkeeltä ja myös toteuttamaan joukon uusia toimenpiteitä laitonta ylitystä vastaan. 500 vartijan lisäksi 35 erityisoperaatioryhmää, jotka koostuvat 750 poliisista, määrättiin itäiseen Vanin maakuntaan kiristämään turvatoimia rajalla estääkseen laittomat ylitykset.

Vaikka alueella toteutetaan ilmatiedustelu- ja valvontatoimia miehittämättömillä ilma-aluksilla, Turkin rannikkovartiostoryhmät sijoitetaan myös Van-järven rannalle, jossa satoja laittomia maahanmuuttajia hukkui aiemmin.

Lähes 1000 afganistalaista laitonta maahanmuuttajaa on ilmoitettu saapuneen Turkkiin laittomasti joka päivä kahden viime kuukauden aikana, kun Afganistanin hallituksen ja Talebanin välinen väkivalta on lisääntynyt ennen Yhdysvaltojen ja Naton joukkojen vetäytymistä. Suurin osa niistä, jotka saapuvat Turkkiin ovat 16-25-vuotiaita miehiä.

Yli 500 000 afganistanilaisen uskotaan olevan toiseksi suurin pakolais- ja siirtolaisten yhteisö Turkissa syyrialaisten jälkeen.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Helena Ergene