“Ne, jotka arvostelevat Turkkia Kyproksen rauhanoperaatiosta, vääristävät historiallisia tosiasioita”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Ersin Tatar
Ersin Tatar

“Ne, jotka arvostelevat Turkkia Kyproksen rauhanoperaatiosta, vääristävät historiallisia tosiasioita” Kyproksen rauhanoperaation jälkeen vuodelta 1974 ei ole vuodatettu verta, kertoo TRNC: n presidentti:

MAINOS!

“Ulkomaiset voimat ja jotkut piirit jatkavat pyrkimyksiään kuvata Turkkia” hyökkääjänä “. Kyproksen päämiehittäjä on kuitenkin Kreikka, joka perusti EOKA-terroristijärjestön, valmisteli Akritas-suunnitelman ja toteutti fasistisen vallankaappauksen”, Ersin Tatar sanoi.

EOKA-terroristijärjestö oli vastuussa hyökkäyksistä Kyproksen turkkilaisiin vuosina 1957-1974. Kyproksenkreikkalaiset käynnistivät 21. joulukuuta 1963 Akritas-suunnitelman, jolla pyrittiin hävittämään kyproksenturkkilaiset ja saamaan koko saaren hallinta 48 tunnin kuluessa, mutta kaiken ikäiset turkkilaiset alkoivat vastustaa vainoa.

Tatarin lausunnot tehtiin seremoniassa, joka merkitsi Turkin asevoimien Kyproksen rauhanoperaation 47. vuosipäivää rauhan ja turvallisuuden lisäämiseksi saarelle ja vuosien vainosta kärsineille kyproslaisille.

“Jos Kyproksen rauhanoperaatiota ei olisi tapahtunut, olisi ollut toinen Kreetan katastrofi, ja Kypros, alueen strategisin paikka, olisi liitetty Kreikkaan, ja Turkin etelärannikoita olisi piiritetty.” hän sanoi.

Tatar korosti, että Kyproksen rauhanoperaation myötä “juntanhallinto” tuhoutui, Kreikan kansa palautti vapauden ja demokratian, vallankaappausta vastustaneet kyproslaiset kreikkalaiset selvisivät myös verilöylystä ja “molemmille luotiin rauhan ja vakauden ympäristö Turkkilaiset ja kreikkalaiset Kyproksen saarella. ”

Hän huomautti myös, että “verta ei ole vuodatettu” ja että rauha on saatu aikaan vuodesta 1974. Joka vuosi Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta (TRNC) juhlii 20. heinäkuuta rauhan ja vapauden päivänä operaation merkitsemistä – laajamittaista sotilaallista väliintuloa Kyproksen turkkilaisten suojelemiseksi saarelta vuonna 1974 törmänneeltä väkivallalta.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene