Erdoğan on Pohjois-Kypros Turkkilaisessa Tasavallassa

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

kypros
Kuva: tv100.com

Erdoğan on Pohjois-Kypros Turkkilaisessa Tasavallassa

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on aave kaupunki Maraşissa Pohjois-Kypros Turkkilaisessa Tasavallassa. Pohjois-Kyproksen uusi presidentti Ersin Tatar on kutsunut Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ja Turkin kansallismielinen puolue MHP:n puheenjohtaja Devlet Bahçeli.

MAINOS!

*Pohjois-Kypros Turkkilainen Tasavalta juhlii 37. vuosipäivää. Ainoastaan Turkki on tunnustanut Pohjois-Kypros Turkkilaisen Tasavallan *PKTT:n. EU maat eivät tunnusta PKTT Kreikan ja Etelä-Kyproksen painostamisen takia. Lisäksi tehdään epäreiluja pakotteita PKTT vastaan.

Maraş on ollut aave kaupunkina 46 vuotta Etelä-Kyproksen takia. Maraş on ollut itäisen välimeren turismin tähti ennen kun Etelä-Kyproslaiset alkoivat kytkeä koko saaren Kreikkaan. Turkki meni auttamaan saaren turkkilaisia vuonna 1974. Turkki on Kyproksen yksi takaaja maista.

Pohjois-Kypros Turkkilaisen Tasavallan hallitus päätti avata Maraşin kaupungin 8.10.2020. Erdoğan kehui  maan hallıtusta rohkeasta päätöksestä. PKTT on päättänyt että kiinteistöjen ja maiden omistajat saavat käyttää kiinteistöjä tai he voivat myydä niitä eteenpäin.

Erdoğan on sanonut Maraşin vierailulla että uusi kausi on alkanut nyt Pohjois-Kypros Turkkilaisessa Tasavallassa. Tämän kaupungin oikeiden omistajien tiedot ovat selvillä. Tämä tilanne ei voinut jatkua ikuisesti. Tarvitaan uusia askeleita asian eteen. Turkki on tukemassa PKTT joka tilanteessa, joka askeleella.

Erdoğan on sanonut lehdistölle että Pohjois-Kypros Turkkilainen Tasavalta on ollut niin kuin tuomittuna monta vuotta. Ei ole tullut apua asian ratkaisemiseksi mistään maista. Vaikka turkkilaiset ovat äänestäneet rauhan tekemiseksi Etelä-Kyproslaisten kanssa kansanäänestyksessä. Etelä-Kyproksen kansanäänestyksen tulos oli kielteinen.

Silti EU on hyväksynyt Etelä-Kyproksen jäseneksi EU:hun vaikka sopimuksien mukaan ilman takaaja maiden suostumusta ei voi liittyä mihinkään järjestöön. Sen takia meidän on itse hoidettava omat asiat.

Lähde: Turkin media

Ali Ergene
Ali Ergene

Miksi Turkin kansasta suurin osa rakastaa Erdoğania ja keitä he ovat?

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.