Armenialaiset lähtiessään sytyttävät talot ja metsät palamaan

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: Venäjän media

Armenialaiset lähtiessään sytyttävät Kalbajarissa Vuoristo-Karabahissa talot ja metsät palamaan

Venäläisissä tiedotusvälineissä julkaistun kuvamateriaalin mukaan Kalbajarin eri puolilla asuvat armenialaiset asukkaat ottavat ovet, ikkunat ja muut talojen osat irti ja sytyttävät ne palaan ennen kuin 27 vuotta sitten siirtymään joutuneet Azerbaidžanin asukkaat palaavat kotiinsa.

MAINOS!

Azerbaidžanin länsipuolella sijaitsevassa Luoteis-Vuoristo-Karabakhissa Kalbajarin alue on ollut Armenian joukkojen miehittämä vuodesta 1993. Noin 60 000 azerbaidžanilaista joutui 1993 jättämään kotinsa 128 kylässä ja pakenemaan turvaan muualle Azerbaidžanissa.

Alueella ei ollut armenialaisia ennen miehitystä, tietojen mukaan. Armenia on sitten miehitetylle alueelle asettanut omat kansalaisensa azerbaidžanilaisten lähdön jälkeen. Jerevanin ja Bakun välisen Venäjän välittämän rauhansopimuksen jälkeen miehitettyjen alueiden armenialaisten asukkaiden on poistuttava alueelta 15. marraskuuta mennessä.

Alijev piti sopimusta maansa voittona ja tappiona Armenialle sanomalla, että Bakun sotilaallinen menestys antoi sille mahdollisuuden kolmen vuosikymmenen miehityksen lopettamiseen. Suhteet entisten Neuvostoliiton tasavaltojen välillä ovat olleet kireät vuodesta 1991, jolloin Armenian armeija miehitti Vuoristo-Karabahin ja seitsemää viereistä aluetta, jotka ovat osa Azerbaidžania.

Uudet yhteenotot puhkesivat 27.syyskuuta ja Armenian armeija jatkoi hyökkäyksiä siviileihin ja Azerbaidžanin joukkoihin 44 päivän ajan rikkomalla kolmea humanitaarista tulitaukosopimusta. Etulinjassa Baku vapautti useita kaupunkeja ja lähes 300 siirtokuntaa ja kylää armenialaisten miehityksestä.

https://www.dailysabah.com/politics/armenians-leaving-kalbajar-in-nagorno-karabakh-set-homes-forests-on-fire-reports-say/news
https://www.dailysabah.com/politics/armenians-leaving-kalbajar-in-nagorno-karabakh-set-homes-forests-on-fire-reports-say/news

“Vuoden 1915 tapahtumia on käytetty vihan viljelyyn Turkkia vastaan”

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.