Pohjois-Kypros Turkkilainen Tasavalta

Google mainos

Kuva: flickr.com

Pohjois-Kypros Turkkilainen Tasavalta

Seuraan Turkkiin liittyviä uutisia ja huomaan tuon tuosta mielenkiintoisia kirjoituksia, kommentteja Turkin historiasta. En voi olla nauramatta. Markkinoilla on niin paljon Turkki tutkijoita, että voisi helposti perustaa Turkologia osaston Helsingin yliopistossa ja muissa Suomen yliopistoissa. 10 vuotta sitten moni ei tiennyt Turkista mitään paitsi lomakohteena.

Toissa päivänä luin artikkelin, jossa Turkkia kritisoitiin Oliivinoksan operaation takia. Artikkelissa sanottiin että “Turkki jää Afriniin niin kuin on jäänyt Pohjois-Kyprokseen ja Turkki on syyttä suotta miehittänyt Pohjois-Kyproksen !!

Artikkelin kirjoittaja ei ilmeisesti tiedä mitään Kyproksen konfliktista ja ei varmasti tiedä mitä tapahtui ennen Turkin maihinnousua 1974, ei ole kuullut Eoka äärinationaleista, joiden tavoitteena olivat ajaa kaikki Kyproksen turkkilaiset pois saaresta ja yhdistää saari Kreikkaan, eikä Enklaaveista, jossa Kyproksen turkkilaiset pakotettiin asumaan kurjissa oloissa, ei varmasti kuullut kauppasaarrosta, jota asetettiin Kyproksen turkkilaisille, ei kuullut poltetuista kodeista, Ei kuullut eikä lukenut YK-turvallisuusjoukkojen raportteja turkkilaisiin kohdistuvista kidutuksista, eikä Turkin antamat varoitukset Kreikalle ennen maihinnousua. Artikkelin kirjoittaja ei VARMASTI tiedä että Turkkilaiset ovat olleet Kyproksessa 1571 lähtien jne.

Näistä syistä Turkki on miehittänyt Pohjois-Kyproksen.

Jotkut näppäimistö trollit ovat päättäneet sitä, että mitä kaikki Turkki tehnyt, tekee ja tulee tekemään on väärin.

Turkilla, kuten muillakin mailla, on oikeus suojella omia kansalaisia missä päin maailmaa tahansa. Tästä syystä Turkin armeija on siellä. Muistutetaan näppäimistö trolleille siitä, että Kyproksen turkkilaiset ovat äänestäneet (Koffi Annan peace plan) “Kyllä” saaren yhdistämiselle, kun Kreikan puoli äänesti “Ei”.

Turkki tukee Pohjois-Kyprosta kaikilla mahdollisilla tavoilla. Turkki on jopa vienyt juomavettä putkia pitkin Pohjois-Kyprokseen (Koko saarella on juomavedestä pulaa). Vaikka moni maa ei tunnusta Pohjois-Kyprosta, Turkki ei anna Etelä-Kyproksen yksin (molemmilla puolella on samat oikeudet), nauttia saaren antimista. Tästä syystä Turkki on estänyt Etelä-Kyproksen kaasunporaus yrityksiä.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 123 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.