Turkki käynnistää COVID-19-eristyksen seurantaprojektin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

gps kartta
Kuva: pexels.com

Turkki käynnistää COVID-19-eristyksen seurantaprojektin

Varoitusviesti lähetetään potilaiden matkapuhelimiin, jos he rikkovat karanteeniprosessia. Turkki on käynnistänyt hankkeen uuden koronaviruksen leviämisen vähentämiseksi käyttämällä potilaiden mobiililaitteiden sijaintitietoja, maan viestintäosasto sanoi keskiviikkona.

MAINOS!

Terveysministeriö kehitti pandeemisen eristyksen seurantaprojektin COVID-19: n leviämisen estämiseksi seuraamalla potilaita, joille on diagnosoitu sairaus, ja varmistamalla, että he noudattavat hallituksen karanteenimenettelyä, se sanoi.

Yhteistyössä terveysministeriön, tieto- ja viestintätekniikan viranomaisten ja kaikkien GSM-operaattoreiden kanssa kehitetty hanke on tärkeä viruksen saaneiden lisäksi myös heidän sukulaistensa turvallisuudelle ja kansanterveydelle.

Potilaiden matkapuhelimiin lähetetään varoitusviesti, jos he rikkovat karanteeniprosessia. Jos he eivät palaa eristäytymiseen, potilaille toteutetaan tarvittavat hallinnolliset toimenpiteet ja seuraamukset.

Koska hanke sai tarvittavat luvat henkilötietojen suojaa koskevan lain nro 6698 12 pykälän mukaisesti, potilastietoja ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen, ja niille annetaan valtion takuu. Samanlaisia kontaktien jäljitysprojekteja on kehitetty useissa maissa vastatoimena pandemian leviämiselle.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?