Turkki auttaa Turkissa olevia ulkomaiden kansalaisia

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Pariskunta

Turkki auttaa Turkissa olevia ulkomaiden kansalaisia viruksen torjumisessa

AYDIN / DIDIM, Turkki

Turkki tyydyttää ulkomaalaisten tarpeet COVID-19-lukituksen aikana.

MAINOS!

Virkamiehet Euroopassa eivät ole huolissaan vanhusten ongelmista eivätkä tee ostoksia heille, Britannian kansalainen sanoo. Koronaviruksen sulkemisjakson aikana Turkki ei vain auta kansalaisiaan, vaan se auttaa myös maassa oleskelevia ulkomaalaisia ja turisteja.

Turkki tyydyttää ulkomaalaisten tarpeet COVID-19-lukituksen aikana COVID-19-epidemian takia monet ulkomaalaiset joko eivät voineet palata takaisin kotimaahansa tai he eivät halunneet palata.
Turkin viranomaiset ja avustustyöntekijät toimittavat Turkissa asuvien ulkomaalaisten tarpeet ja lääketieteelliset palvelut.

Hugh Mcgowan, 72, joka asettui Didimiin 13 vuotta sitten, — Aydinin maakunnan alue, Länsi-Turkin Egeanmeren rannikolla jossa luonnon ja historiansa ansiosta yli 5000 brittiä asuu — sanoi, hän tuntee olonsa turvalliseksi Turkissa.

Hän sanoi, että vaikka he eivät voi poistua talosta rajoitusten takia, mitään ei puutu. “Koska emme voi lähteä ulos, voimme soittaa poliisille ja pyytää apua tarpeidemme suhteen. Maassamme poliisi ei koskaan tee sellaista. Euroopalla ei ole sellaista palvelukonseptia kuin Turkissa”, hän sanoi.

Hän lisäsi, että tämä ymmärtäminen koronavirusprosessista on upea. Hughin vaimo Helene Mcgowan sanoi, että paikallisviranomaiset ovat tiiviisti kiinnostuneita ihmisistä. “Kun haluamme mennä sairaalaan tai pankkiin, soitamme numeroon 155 — yhdelle Turkin suurimmista hätänumeroista, kuten 911.— Ja upseerit tulevat ja huolehtivat meistä”, hän sanoi.

Turkin hallitus on rajoittanut kotoa lähtemistä tai kävelyä avoimilla alueilla, kuten puistoissa ja puutarhoissa, yli 65-vuotiailta ja / tai kroonisista sairauksista kärsiviltä.

Turkki on turvallinen ja paljon mukavampi.

Toinen ulkomaalainen Brian Manson kertoi, että hän on asunut Didimissä 15 vuotta ja tuntee olonsa turvallisemmaksi ja mukavammaksi kuin ne muut Euroopan maissa asuvat ihmiset. “Täällä toteutettiin hyvin valmisteltuja varotoimenpiteitä puhkeamisen estämiseksi. Turkki on todella paremmassa kunnossa kuin monet Euroopan maat.

Tunnemme olevamme täällä turvassa”, hän sanoi. Hän painotti Turkin solidaarisuutta ja sanoi Turkin virkamiesten auttavan sekä sen kansalaisia että maassa asuvia ulkomaalaisia poikkeuksetta. Janian Manson, Brianin vaimo, sanoi, että he ovat erittäin tyytyväisiä että ovat Turkissa, kiinnittämällä huomiota koronavirustapausten ja kuolemantapausten määrään Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Hän sanoi, että Turkissa toteutetut toimenpiteet ovat erittäin hyviä, ja he pääsevät ja saavuttavat helposti viranomaiset.

Turkin hallitus ajattelee kansalaisiaan

Ron Shallish, 65, joka on asunut Didimissä vuodesta 1995, korosti naapuruussuhteita Turkissa. “Turkkilaiset naapurimme ovat aina kiinnostuneita meistä rajoitusten takia. Tässä tilanteessa se on tehnyt meihin erittäin suuren vaikutuksen”, hän sanoi.

Ronin vaimo Katy Shallish kertoi keskustelevansa sukulaistensa kanssa Isossa-Britanniasta matkapuhelimella ja vertaamalla näitä maita toisiinsa. “Tunnen oloni Turkissa turvalliseksi. Koska (Turkin) hallitus ajattelee kansalaisiaan ja tekee myönteisiä asioita. Kaduilla ei ole ketään. Mutta Yhdistyneen kuningaskunnan tilanne ei ole tällainen. Koska he ryhtyivät varotoimenpiteisiin liian myöhään “, hän sanoi.

Ulkomaalaiset käyttävät aktiivisesti julkisia palveluita

Didimin piirikuvernööri Mehmet Turkoz kertoi, että alueella asuvat ulkomaalaiset käyttävät aktiivisesti julkisia palveluita myös pandemian puhkeamisen aikana. Turkozin mukaan he ovat lisänneet Turkin Vefan sosiaalisen tukiryhmän englantia puhuvien vapaaehtoisten ja henkilöstön määrää paremman avun laadun tarjoamiseksi ulkomaalaisille.

“Autamme maassamme asuvia ulkomaalaisia tunteella hyväntahtoisuudella ja vieraanvaraisuudella”, hän sanoi.

Sosiaaliset tukiryhmät Antalyassa

Samaan aikaan Antalya Yardimlasma Platformu, hyväntekeväisyysjärjestö Turkin eteläisessä Antalyan maakunnassa, ja muut sosiaaliset tukiryhmät auttavat oleskelevia ulkomaalaisia ja turisteja. Ryhmät auttavat kaupungissa asuvia ulkomaalaisia 13 eri kansallisuudesta, kuten Uzbekistanista, Iranista, Syyriasta, Ukrainasta ja Venäjältä. Halit Mert, yksi vapaaehtoistyöntekijöistä sosiaalisissa tukiryhmissä, kertoi hyväntekijöiden tuella yrittävänsä tavoittaa kaikki tarvitsevat Antalyassa poikkeuksetta.

“Toistaiseksi olen iloinen voidessani tuoda apua 350 tarvitsevalle perheelle. Se saa meidät onnelliseksi kun näemme ihmiset onnellisina”, hän sanoi. Kirgisia Gulcan Uspbaeva, joka on asunut 6 vuotta Antalyassa perheensä kanssa, sanoi olevansa erittäin tyytyväinen tähän yhteisvastuuseen.

“Olin lastenhoitaja ennen epidemian puhkeamista. En voi mennä ulos ja mennä töihin koronaviruksen takia. Yritämme selviytyä näinä vaikeina päivinä turkkilaisten avulla. Voi Jumala siunatkoon kaikkia, jotka auttavat”, hän sanoi.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Brittiläinen karavaanari pariskunta on jumittunut Istanbuliin

Brittiläinen karavaanari pariskunta on jumittunut Istanbuliin