Turkki on tänään 14.1.2021 aloittanut rokotukset Covid-19 vastaan

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: pexels.com

Turkin lääke- ja lääkinnällisten laitteiden virasto (TITCK) hyväksyi keskiviikkona 13.1.2021 CoronaVac rokotteen hätäkäyttöön koronavirusta vastaan. Kolme miljoonaa annosta Pekingissä sijaitsevan SinoVac-yhtiön tuottamaa rokotetta saapui Turkkiin 30. joulukuuta. Terveydenhuollon ammattilaiset rokotetaan ensin. Tänään klo 14.00 mennessä oli rokotettu 120000 henkilöä.

MAINOS!

Rokotukset suoritetaan neljässä vaiheessa.

Ensin rokote annetaan terveydenhuollon työntekijöille, mukaan lukien apteekit, ja yli 65-vuotiaille. Toisella kierroksella rokote annetaan yli 50-vuotiaille ja ihmisille, jotka työskentelevät tärkeillä aloilla, kuten puolustusministeriössä, sisäasiainministeriössä ja oikeusministeriössä ja niiden alaisina työskentelevät ihmiset sekä opettajat sekä elintarvike- ja logistiikkasektorilla työskentelevät.

Kolmannessa vaiheessa rokotetaan alle 50-vuotiaita ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia, ja nuoria aikuisia, ja loppuvaihe kattaa muun väestön. Kunkin luokan ihmisten on sovittava tapaaminen saadakseen rokotuksen. Jokaiselle yksilölle annetaan allekirjoitetut rokoteannokset nimellä ja viivakoodilla. Rokote annetaan kahtena annoksena 28 päivän välein.

Turkki saa yhteensä 50 miljoonaa annosta kiinalaista CoronaVac rokotetta.

Aikaisemmassa lausunnossaan Koca sanoi, että 4,5 miljoonaa annosta saksalaisen BioNTechin ja Pfizerin yhdessä kehittämää rokotetta lähetetään Turkkiin maaliskuun 2021 loppuun mennessä. BioNTechin kanssa allekirjoitetun sopimuksen nojalla Turkilla voi olla pääsy jopa 30 miljoonaan annokseen. “Olemme päättäneet antaa rokotteen ja noudattaa toimenpiteitä ja rajoituksia, kunnes pandemia päättyy”, Koca sanoi.

aa.com.tr

aa.com.tr

hurriyetdailynews.com

dailysabah.com

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?