Turkki suhtautuu vakavasti koronavirukseen

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

koronavirus
Kuva: flickr.com

Turkki suhtautuu vakavasti koronavirukseen

Turkin terveysministeri Fahrettin Koca puhui koronavirusiepidemian vastaisista toimenpiteistä parlamentin terveys-, perhe-, työ- ja sosiaalivaliokunnan jäsenille. Turkin tieteellinen lautakunta on laatinut oppaan 15.1.2020 heti kun epidemia alkoi levittäytyä maailmassa. EU:lla on ollut liian hidas koneisto päättää toimenpiteistä virusta vastaan. Todennäköisyys on korkea että tämä epidemia on myös Turkissa. Mutta ei ole todettu vielä yhtään tapausta Turkissa.

MAINOS!

Turkki on asentanut lentokentille lämpökameroita että voidaan karsia epidemiasta epäillyt. Turkki on pysäyttänyt kaikki lennot Kiinaan. Iranin rajat on laitettu kiinni 23.2.2020. Iran on ilmoittanut epidemasta liian myöhään. Turkin ja Iranin raja on hyvin vilkas. Turkkilainen lentoyhtiö Turkish Airlines on keskeyttänyt lennot toistaiseksi: Kiina, Irak, Iran, Italia, Etelä Korea ja Azerbaidzanin Nakhcivan kaupunkiin.

Italiakin on ryhtynyt toimenpiteisiin liian myöhään. EU toimii liian hitaasti ja he ovat edelleen myöhässä ryhtyä toimenpiteisiin. Tästä syystä virus on levinnyt Italiaan. Odotellaan että Saksalla on lähipäivinä suuremmat ongelmat. Ranskaa odottaa vielä suuremmat ongelmat. Meillä on tiivis suhde Eurooppaan. Todennäköisyys on korkea että tämä epidemia on myös Turkissa. Mutta ei ole todettu vielä yhtään tapausta Turkissa. Mutta kovasti tehdään töitä sen eteen. Koska matkakausi alkaa niin suurempi todennäköisyys on että koronavirus tapauksia tulee ilmi.

Kielletäänkö ulkomaan matkat virkamiehiltä Turkissa?

Odotellaan Turkin presidentin virallista tiedonantoa asiasta. Hyvin todennäköisesti Ulkomaan matkat kielletään valtion virkamiehiltä paitsi pakottavissa tilanteissa. Kansallisissa kongresseissa osallistuvien ihmisten määrää voi rajoittaa.

Suljetaanko koulut Turkissa?

Terveysministeri Koca kertoi, että tästä asiasta neuvotellaan opetusministeriön kanssa.

Lähde: Turkin media

Ali Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.