Turkkilainen retkeilyvaunu sopii luonnossa harrastaville

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Matkailuautoja ja -vaunuja valmistava turkkilainen yritys sai katseet kääntymään Caravan Salon -messuilla Saksassa tänä vuonna 2021. Caravan Salon -messu on niin sanottu matkailuautojen olympialaiset. Turkkilainen firma esitteli alan ammattilaisille ja yleisölle osaamistaan. Firman kotipaikka on Turkin Istanbul. Firman nimi on RESTAR A.Ş ja sen rekisteröity tavaramerkki on HOTOMOBIL. Painakaa mieleen tämä nimi. Uskon että tästä tullaan puhumaan paljon lisää tulevaisuudessa. Tuotemerkki on suojattu kaikissa EU-maissa ja Turkissa.

MAINOS!

HOTOMOBIL syntyi yli neljä vuotta kestäneen suunnittelu-, kehitys- ja testausprosessin aikana. Se on melkein täysiverinen turkkilainen kaikin puolin. Hotomobil esitteli Mohican-retkeilyvaunun Caravan Salon olympialaisessa Saksassa. Esillä on ollut Mohican-retkeilyvaunun prototyyppi. Siitä huolimatta Mohican on valmis myyntiin. Mohicanin pituus on 3,5 metriä. Leveys on 1,85 metriä. Kokonaiskorkeus on 1,65 metriä. Vaunu painaa 400 kiloa. Se tarkoittaa että vaunua voidaan kuljettaa B-ajokortilla henkilöautojen perässä.

Vaunu on tarkoitettu luonnossa harrastaville. Sitä ei ole tarkoitettu oleskeluun sen sisällä pitkäaikaisesti. Sen voidaan ymmärtää sisätilan korkeudesta. Se on vain 1,1 metriä. Siitä huolimatta vaunu on käyttäjä ystävällinen. Sen sisällä on tyydyttävän kokoinen vuode. Sinne mahtuu kaksi aikuista. Vuoteen mitta on 195 x 135 cm. Vaunun toisen vuoteeseen mahtuu myös alle 10-vuotias lapsi. Järkevästi suunnitellussa vaunussa on myös säilytystiloja tavaroille. fpn

Mohican vaunun vahvuuksista yksi on sen kuori. Se on valmistettu yhtenä kappaleena ilman turhia saumoja. Vaunun vuotamisongelmaa vältetään tällä ratkaisulla. Korin pinta on antibakteerinen. Pienestä koosta huolimatta vaunulla on 2 cm paksuinen lämpöeristys. Mohican vaunun alusta on Knott Group:n valmistama alusta.

Iso kokoinen kattoikkuna tuo lisää valoisuutta vaunun sisälle. Ulkopöydän saa kääntämällä sivuikkunaluukun ulospäin. Pienen ulkokeittiön perusvarustuksena on pesuallas, 45 litran juoma vesisäiliö ja retkikeitin. Lisävarusteena on saatavissa muun muassa 42 litran jääkaappi, markiisi, aurinkoenergiajärjestelmä, ulkoinen suihkujärjestelmä, kannettava wc jne.

Lähde: hotomobil.com.tr

Ali Ergene

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.