Turkkilaiset tulee

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

tie
Kuva: pixabay.com

Turkkilaiset tulee

Turkkilaiset liikemiehet parveilevat Liberiaan, tutkimaan sijoitusmahdollisuuksia. Liberiasta, yhdestä Länsi-Afrikan kumin, kaakaon, kullan ja timanttien rikkaimmista maista, on tullut keskipiste turkkilaisille sijoittajille. Noin 12 turkkilaista yritystä on sijoittanut Liberiaan, joka on kumin ja kaakaon sydän, ja kymmenet ovat tutkineet uusia sijoitusmahdollisuuksia.

MAINOS!

Useat turkkilaiset yritykset, kuten Dedeman, Petlas, Demsa, energia-alusten valmistaja Karadeniz Holding, Barer Holding ja Dosso Dossi Holding, ovat tutkineet sijoitusmahdollisuuksia Liberiassa, missä turkkilaisille sijoittajille annetaan etuuskohtelu.

Rauta- ja teräsalalla toimivan Gocaylar AŞ: n päällikkö Hasan Gocay ja Öztürkler Petrolin johtaja Fikret Öztürk ovat investoineet polttoaineeseen ja nestekaasuun energia-alalla, kun taas Sinbo Holdingin puheenjohtaja Mehmet Demir pitää vientineuvotteluja maa. Lisäksi Kod Filmin Can Çelik on perustanut yrityksen, joka tarjoaa painatus- ja julkaisupalveluita. Biokemiayritykset toimivat myös Liberiassa.

Liberian suosituimpia sijoitussektoreita ovat kumi-, kaakao-, kulta- ja timanttituotteet sekä mineraali-, puu- ja metsätuotteet. Infrastruktuurisektorilla Liberia tarvitsee kaikenlaisia ​​rakennushankkeita, tie- ja satamainvestointeja.

Liberian kunniakonsuli Selahattin Yılmaz kertoi sunnuntaina Sabah-sanomalehdelle, että Liberia on tärkeä maa 15 muun joukossa, jotka ovat allekirjoittaneet tulliliiton sopimuksen Länsi-Afrikassa lisäämällä, että maasta on mahdollista viedä suuria osia Afrikkaa.

Yılmaz kertoi, että turkkilainen kahviketju Kahve Dünyası haluaa ostaa kaakaopuutarhan, kun taas Petlas on kiinnostunut kumipuupuumetsän ostamisesta, ja korosti, että muutamat huonekalualan yritykset ostivat myös teak- ja ruusupuumetsiä. Hän totesi myös, että Liberia, jossa kuukausipalkat vaihtelevat 30–50 dollaria, tarjoaa raaka-aineita kaikilla aloilla energiasta kaivostoimintaan, kumista suklaaseen ja odottaa turkkilaisten yrittäjien sijoittavan useille muille aloille.

Yılmaz kertoi, että yhdysvaltalaiset yritykset ovat perustaneet kumitehtaan tähän maahan ja myyvät sen maailmalle. Yılmaz totesi, että turkkilaiset yritykset pitävät kullankaivoksia myös Liberiassa, ja huomautti myös Turkin liikemiesten kasvavasta kiinnostuksesta Liberiaan. “Maan hallitsijat haluavat erityisesti turkkilaisten tulevan ja investoimaan”, hän lisäsi.

Yılmaz totesi, että Sierra Leone ja Guinea Bissau odottavat myös turkkilaisia ​​yrittäjiä, MNG Holding on kaivannut kultaa tässä maassa jo pitkään. “Voimme sanoa, että turkkilaiset louhivat Liberian kaivoksen”, Yılmaz sanoi muistuttaen, että Yhdysvalloissa toimiva Firestone perusti rengasvalmistuskaupungin Liberiaan.

“Amerikkalaiset ovat valmistaneet renkaita käyttämällä kumia täältä jo vuosia”, hän jatkoi. “Rengasvalmistajamme myös ostavat tätä raaka-ainetta Kiinasta. Mielenkiintoista on, että Kiina saa sen Liberiasta. Nyt turkkilaiset teollisuusyritykset pyrkivät toimittamaan raaka-aineen alkuperästään”, hän lisäsi.

Lähde: dailysabah.com

Ali Ergene

Ottomaanien arkkitehtuurin muunnoksia euroopassa

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.