UNHCR kiittää Turkin vahvasta kumppanuudesta

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

YK: n pakolaisasiain päävaltuutettu Filippo Grandi saapui Turkkiin työvierailulle 7. syyskuuta, ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan otti hänet vastaan keskiviikkona. Grandi sanoi Twitterissä, että hän keskusteli Erdoganin kanssa ratkaisuista “Syyrian pakolaisille Turkissa ja alueella sekä tarpeesta antaa kiireellistä humanitaarista apua Afganistanille.

MAINOS!

“UNHCR on kiitollinen vahvasta kumppanuudestaan Turkin kanssa molemmissa pyrkimyksissä”, hän lisäsi. Erikseen Grandi tapasi myös Turkin ulkoministerin Mevlüt Çavuşoğlun pääkaupungissa Ankarassa.

Kiittäen Çavuşoğlua “hyvästä keskustelusta pakkosiirtokysymyksistä Turkissa ja alueella”, Grandi sanoi sosiaalisessa mediassa, että “kun Syyrian pakolaiskriisi on jo 11. vuosi ja Afganistanin humanitaarinen tilanne heikkenee, meidän on vahvistettava vastauksia ja nopeutettava ratkaisujen etsimistä. ”

Çavuşoğlu puolestaan sanoi Twitterissä pidetyn kokouksen jälkeen: “Maahanmuutto on yhteinen asia kaikissa maissa. Tasainen taakka ja vastuun jakaminen on välttämätöntä.”
Aiemmin keskiviikkona Grandi tapasi myös Turkin sisäministerin Süleyman Soylun.

Lähde: hurriyet

Helena Ergene